5 lucruri pe care să le faci atunci când ești la capătul puterilor

Dacă vei auzi că meseria de mamă este cel mai ușor lucru pe care poți să îl faci, ar fi bine să te mai întrebi încă o dată dacă este sau nu adevărat. Nu, faptele contrazic acest lucru! Meseria de mamă este cel mai greu lucru din lume și acest lucru poate fi și demonstrat încă din prima clipă de viață a lui bebe și până atunci când copilul se face mare.

Cu toate acestea, îngrijirea lui bebe este pentru mamă un lucru pe care îl va face întotdeauna cu nerăbdare și mereu cu zâmbetul pe buze. Abia așteaptă venirea pe lume a bebelușului său și de aceea va fi în stare să treacă peste orice obstacol.

Însă, nu trebuie să te transformi într-o super mamă întrucât bebelușul are nevoie de tine perfect sănătoasă. Ca atare, ar fi indicat să ai în vedere 5 lucruri pe care să le faci atunci când ești la capătul puterilor:

1. Cere ajutorul celor dragi! După naștere ar fi bine să te ocupi de tine și de bebe. Nu încerca să faci curățenie, mâncare și să mai aloci timp și pentru sarcinile de la serviciu. Cel mai bine ar fi să ceri ajutorul celor apropiați și astfel să beneficiezi de mai mult timp pentru voi doi. De asemenea, ai putea recurge la aceste servicii de livrare sushi București sau dacă iubești alte feluri de mâncare ai putea face comandă mâncare la domiciliu. Aceasta este o soluție simplă mai ales atunci când nu ai pe nimeni în preajmă sau atunci când bebelușul îți ocupă tot timpul.

2. Dormi odată cu bebe! Iată o altă soluție pe care trebuie să o iei în considerare. Bebelușul are nevoie de o mamă odihnită și de aceea, ori de câte ori acesta doarme ar fi bine să iei în calcul și porția ta de somn. Cu toate că vei dormi în reprize, atât ziua, cât și noaptea, vei putea pierde somnul pierdut în timpul nopții sau atunci când bebelușul are nevoie de tine.

3. Fă o pauză! Chiar dacă poate contrazici această idee, o pauză este întotdeauna o soluție binevenită. De aceea, ar fi bine să iei în considerare o astfel de idee și să faci o pauză chiar și de o oră de la treburile de „mamă”. Cere sprijinul partenerului pentru ca acesta să rămână cu bebelușul tău și încearcă să mergi la un salon de cosmetică, la cumpărături sau pur și simplu la o cafea cu prietenele. Cu siguranță îți va face bine.

4. Alege o vacanță! Mai mult ca sigur îți vei recupera o mare parte din energia pierdută. De aceea, dacă simți că nu mai poți și ai nevoie de o schimbare, ai putea alege și o vacanță de familie. O astfel de ieșire îți va face destul de mult bine și astfel te vei putea simți minunat și ai putea să îți recapeți porția de energie pe care simți că nu o mai ai.

5. Privește-ți bebelușul! Atunci când simți că ești la capătul puterilor, aruncă o privire la bebelușul tău. Ochii săi atât de mici și duioși, mâinile sale gingașe, privirea sa inocentă sunt câteva dintre imaginile care îți vor da forța necesară pentru a merge înainte. Bebelușul tău este dovada că poți să îți continui această grea, dar frumoasă misiune.


Lasă un Comentariu...

*