5 lucruri de care să ții cont atunci vrei să ai un copil mai sănătos

Atunci când devii părinte te preocupă sănătatea și îngrijirea copilului tău. Îți dorești ca acesta să nu pățească nimic rău și tot ceea ce faci să nu îl afecteze. Însă, uneori, deși ne preocupă ceea ce îi oferim de mâncare, cum îl spălăm și mai ales cum îl protejăm pentru a nu ajunge la medic, ne scapă un lucru cât se poate de esențial – poluarea.

Se spune că aerul din exterior este de 2.5 ori mai poluat decât ar fi firesc, iar lucrurile nu se opresc aici. Aerul din interiorul casei noastre, precum vei observa aici, este de două, ba chiar de 5 ori mai poluat decât cel din exterior, acest lucru fiind influențat în mare măsură de faptul că în casă se gătește, faci curat, ai un animal de companie, ba chiar mai mult de atât anumite piese sau obiecte din locuință emană gaze și compuși organici volatili.

Iată mai jos 5 lucruri de care să ții cont atunci când vrei să ai un copil mai sănătos:

  1. Ai în vedere un umidificator și purificator de aer, precum este acesta. Odată montat în casă reușește să țină la distanță virușii, bacteriile, impuritățile și tot ceea ce ne-ar putea afecta, păstrând calitatea aerului. De aceea, este bine să ai în vedere un astfel de produs, pentru a preîntâmpina probleme de natură respiratorie la copil sau la ceilalți membri ai familiei, precum astm bronșic, viroze, dar și apariția unor alergii grave.
  2. Aerisește camera – iată un sfat important oferit de medicii pediatri. Nu este bine să treacă nicio dimineață și nici seara înainte de culcare fără ca locuința să fie bine aerisită. Lasă aerul de afară să pătrundă în interior și vei vedea că vei avea un copil mult mai sănătos.
  3. Lasă-l să se murdărească – încă de la primele lui „cercetări”, atunci când se ridică în picioare, bebelușul este protejat de mama sa în așa fel încât să nu se murdărească și nici să nu ia contact cu vreun anumit microb. Cu toate acestea, ar fi bine să vă aduceți aminte de anii în care erați mici și încercați joaca la nisip sau chiar la pământ sau atunci când orice obiect de pe jos vă făcea cu ochiul și îl încercați cu gurița. Erați mult mai sănătoși. De aceea, ar fi bine să lăsați măcar puțin copilul să experimenteze aceste lucruri, să se murdărească din cap până-n picioare și să nu uitați că ținându-l foarte curat, deoparte de aceste zone „periculoase” nu îl faceți mai sănătos, ci îi puneți la încercare imunitatea, slăbind-o.
  4. Legumele și fructele, nelipsite din dieta copilului – acesta este un lucru pe care orice părinte trebuie să îl învețe încă din perioada de diversificare a alimentației bebelușului. În fiecare zi copilul trebuie să mănânce cât mai multe fructe și legume sănătoase și de aceea este bine să transformați acest lucru într-un adevărat stil de viață, fiind obiceiuri alimentare sănătoase și corecte.
  5. Hidratați-l – orice om are nevoie de apă și încă de foarte multă pentru ca organismul să poată funcționa cât mai corect. Știai că fiecare persoană trebuie să consume circa 40 ml apă/kilogram/corp? Ca atare, dacă copilul tău are 20 de kilograme este obligatoriu să consume circa 800 ml apă/zi. Și cu cât va crește mai mare cu atât porția de apă va trebui să fie mai mare. De aceea, nu ezita să faci acest lucru, influențându-i în acest mod starea de sănătate.


Lasă un Comentariu...

*