5 cauze care ar putea determina durerea de umăr

Durerea de umăr necesită investigații de specialitate, cauza putând fi determinată de îmbolnăvirea articulațiilor acestuia. Fie că este vorba despre meniscul, oasele articulației sau de cartilaj, acestea ar putea influența starea de bine a pacientului și chiar capacitatea acestuia de mobilitate.

Umărul este acea parte din corp care este expus riscului de lovire, iar acest lucru ar putea conduce la apariția unor probleme de sănătate, dar și la apariția unor zone dureroase. Fractura oaselor umărului nu este o problemă atât de des întâlnită, însă este posibilă. Dintre cele mai populare probleme ale durerilor de umăr am putea enumera tendinita, umăr înghețat, bursita, dar și artrită, osteoartrită. În cele mai rele cazuri, durerile de umăr ar putea fi cauza unui atac de cord.

Iată mai jos 5 cauze ale durerilor de umăr:

  1. Bursita necesită investigații de specialitate și aceste consultații ortopedie. Sunt destul de dureroase și se prezintă asemenea unor săculețe mici, umplute cu lichid, ce își fac loc în mod deosebit în articulații. Inflamarea burselor ar putea determina apariția durerii, astfel că este nevoie de intervenția medicului ori de câte ori aceasta afectează activitatea de zi cu zi a pacientului.
  2. Tendinita este una dintre cele mai des întâlnite situații pentru durerea de umăr. Tendinita reprezintă o inflamație a tendoanelor coafei rotatorilor și este determinată de apariția unei microtraume repetate a tendoanelor manșetei. Și de această dată este nevoie de un consult de specialitate.
  3. Artrita este o boală articulară degenerativă, așa că este nevoie de multă atenție și de tratament de specialitate. Artrita apare ca urmare a uzurii capetelor oaselor, astfel că acestea se freacă unele de celelalte și de aici apare durerea. Zona devine atât de dureroasă încât umărul aproape că nu mai poate fi folosit.
  4. Impingementul subacromial este o altă cauză destul de frecventă pentru durerea de umăr. Mai exact, un tendon din interiorul umărului se freacă de țesutul și osul din apropiere ori de câte ori este ridicat brațul. Este o problemă destul de dureroasă și pentru a putea să se vindece sunt necesare chiar și exerciții fizice de recuperare.
  5. Infecțiile sunt alte probleme care determină durere de umăr. O infecție a articulației se prezintă cu stare de roșeață, umflare locală și durere la palpare, dar mai ales în timpul nopții. Apariția febrei este un alt simptom des întâlnit. Pentru a fi tratate, infecțiile au nevoie de supraveghere medicală și de prescrierea unui tratament cu antibiotice.

Durerea de umăr mai poate fi cauzată și de incidența unui atac de cord, probleme digestive, afecțiuni respiratorii, ba chiar și cancer de plămâni. De aceea, mai ales atunci când nu identificați o cauză anume pentru apariția durerii de umăr este bine să vă adresați medicului pentru investigații de specialitate, prevenind astfel apariția unor afecțiuni mult mai grave, ce v-ar putea pune în pericol viața și sănătatea.


Lasă un Comentariu...

*