4 lucruri de care are nevoie cățelul tău înainte ca bebelușul să vină pe lume

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Pentru cei mai mulți iubitori de animale de companie, pisica sau cățelul sunt adevărați membri ai familiei, așa că nu se poate să fie dați la o parte în momentul în care se anunță venirea pe lume a unui copilaș.

Prin urmare, cățelul sau pisica va trebui să accepte că urmează să aibă loc o schimbare, va trebui să fie pregătit pentru această schimbare și, doar așa, sunt șanse mari ca bebelușul să se înțeleagă de minune cu patrupedul. Și unuia și altuia trebuie să le fie bine și să se simtă oricând în siguranță, așa că în rândurile care urmează, vă prezentăm 4 lucruri de care toți cățeii au nevoie pentru o viață sănătoasă din punct de vedere comportamental și nu numai  la venirea pe lume a bebelușului:

  1. Pat pentru animale de companie. Într-un Pet Shop veți găsi disponibile numeroase pătuțuri pentru animale de companie. Dacă până acum obișnuia să doarmă în pat cu stăpânii, la venirea pe lume a bebelușului, cel mai bine ar fi ca patrupedul să beneficieze de propriul său pătuț. Însă pătuțul nu trebuie văzut nicidecum ca un loc de izolare, ci trebuie mai degrabă considerat o oază de liniște și de relaxare. Cățelul sau pisica va trebui dresat să se obișnuiască cu statul și dormitul în propriul său pătuț înainte de nașterea copilului. Pătuțul trebuie să fie un loc relaxant, destinat doar lui, acel loc unde se va putea retrage atunci când bebelușul plânge sau țipă sau atunci când nou-născutul are prea mulți musafiri.
  2. Tratament pentru deparazitare. În prezent, este disponibilă o gamă variată de produse pentru deparazitare câini, inclusiv zgărzi, soluții lichide, pipete antiparazitare sau comprimate care vor funcționa excelent atât pentru deparazitarea internă, cât și pentru cea externă. Astfel, cățelul va putea sta în deplină siguranță alături de noul membru al familiei.
  3.  Lesă care nu implică utilizarea mâinilor. O astfel de lesă seamănă foarte bine cu o borsetă, modalitatea de prindere fiind aceeași. Atât mama, bebelușul, cât și cățelul vor beneficia din plin de avantajele oferite de o astfel de lesă. Bebelușul poate fi scos la plimbare odată cu cățelul la orice oră din zi. Mama va trebui să să pună bebelușul în cărucior, să își prindă lesa de talie, să se încalțe cu pantofi confortabili și să se plimbe lejer, bucurându-se de aer și de verdeață. Multe persoane trag prea mult de o lesă obișnuită sau de una retractabilă, așă ca patrupedul nu se bucură de libertarea pe care și-o dorește. În schimb,  cu o astfel de lesă, cățelul se va plimba liniștit în proximitatea stăpânei. Sunt disponibile lese reglabile, ușor de ajustat, atât pentru cățeii de talie mică, cât și pentru câinii mari și puternici.
  4. Barieră de protecție pentru scări.  Un astfel de accesoriu este indispensabil într-o casă cu scări. Este util atât pentru cățel, cât și pentru bebeluș, în primii săi ani de viață. Dacă dețineți un câine de talie mare și nu doriți să urce la etaj, acolo unde doarme bebelușul pe timp de noapte sau unde trage ziua un pui de somn, atunci un gard care interzice accesul la scări este cu atât mai util.

Într-un final, bebelușul va fi în centrul atenției și, de cele mai multe ori, patrupedul va fi pe un plan secundar, așa că se poate simți gelos și neglijat. Tocmai pentru a-i arăta că în continuare este un important membru al familiei, încercați să îi oferiți câteva momente de alint și de răsfăț. Recompensele pentru animale de companie sunt minunate pentru acele zile când nu aveți timp să vă alintați micul prieten patruped sau când aveți musafiri și doriți puțină liniște. Recompensele distrag atenția cățelului, îl distrează și în angajează în joc și ronțăit, ceea ce este minunat atunci când doriți să preparați hrana bebelușului, să îl alăptați sau să discutați cu prietenele și nu doriți să îl auziți mârâind sau lătrând.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *