3 lucruri pe care trebuie să le știi despre toxiinfecția alimentară

Toxiinfecția alimentară reprezintă una dintre infecțiile digestive destul de greu de tolerat de organism și este produsă de consumul de alimente contaminate cu anumite bacterii, paraziți sau virusuri. De cele mai multe ori, toxiinfecția alimentară apare în timpul sezonului cald, răspândirea infecțiilor fiind mult mai ușoară atunci când sunt temperaturi ridicate.

Iată mai jos 3 lucruri pe care trebuie să le știi despre toxiinfecția alimentară:

  1. Cauzele toxiinfecției alimentare

Atunci când vorbim despre toxiinfecție alimentară trebuie să ne gândim la un consum de alimente contaminate cu paraziți, bacterii sau virusuri. De asemenea, toxiinfecția alimentară despre care poți citi aici poate fi determinată  și de o igienă precară. Ar fi bine să eviți mai ales în timpul sezonului cald alimente cu ou sau derivate din ou, fiind cele mai greu de tolerat de organism. Crustaceele, peștele și mezelurile sunt alte alimente cu risc. Copiii mici, femeile însărcinate, persoanele trecute de vârsta de 65 de ani, dar și cele cunoscute cu boli cronice sunt cele mai supuse riscului de toxiinfecție alimentară. Alimentele nepasteurizate, consumul de carne crudă sau consumul unor alimente contaminate determinate de o vacanță petrecută în țări slab dezvoltate sunt câteva dintre cauzele apariției toxiinfecției alimentare.

  1. Simptomele toxiinfecției alimentare

Simptomele acestei afecțiuni sunt destul de asemănătoare cu cele ale altor afecțiuni. Printre simptomele care ar putea să îți dea de gândit că suferi de o astfel de problemă sunt cele gastro intestinale. Am putea enumera greața, vărsăturile, diareea, dureri abdominale severe, stare de leșin, amețeală, oboseală, deshidratare severă. Toate aceste simptome sunt destul de intense, așa că atunci când treci prin astfel de probleme ar fi bine să iei o medicație, precum este aceasta, care să determine reechilibrarea hidroelectrolitică. Formele mai grave determină febră, frisoane, scăderea tensiunii arteriale, dar și transpirație. În funcție de tipul infecțiilor simptomele pot fi diferite, unele fiind mai grave, iar altele mai ușoare.

  1. Remedii care te ajută să te vindeci de toxiinfecție alimentară

În primul rând, trebuie cunoscută că încă de la primele semne de boală trebuie să se acționeze cât mai rapid. Este bine să ajungi la medic, pentru un tratament sigur. Aproximativ 10% dintre infecțiile de acest tip își găsesc rezolvarea în tratamentul cu antibiotic. De aceea, este bine să ajungi la medic pentru un tratament de specialitate. Cu toate acestea, este bine să ai în vedere un astfel de tratament doar atunci când este o problemă mai gravă. În cazul în care simptomatologia nu este foarte severă, ați putea apela la ceai de mentă și mușețel, echinacea, anghinarea sau ceaiul de busuioc. Consumul de apă și lichide este obligatoriu pentru a ține la distanță riscul de deshidratare, așa că încearcă să bei minim 2 litri de apă pe zi. Un regim alimentar corespunzător, bazat pe orez, brânză și ceaiuri specificate mai sus reprezintă remedii bune pentru cazurile de toxiinfecție alimentară.

 


Lasă un Comentariu...

*