3 lucruri pe care le puteți face pentru a preveni bolile de inimă și accidentul vascular cerebral

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Cu toții ne dorim să avem parte de o viață lungă și sănătoasă, însă foarte mulți dintre noi suntem predispuși la boli de inimă și la accident vascular cerebral. Acestea sunt cele mai frecvente cauze de deces sau care diminuează substanțial calitatea vieții.

În cele ce urmează, vom vedea care sunt acei factori-cheie care ne pot ajuta să reducem riscul de atac de cord și de accident vascular cerebral:

  1. Fiți activi. Este una dintre cele mai bune modalități prin care vă puteți menține starea de sănătate și prin care puteți preveni bolile. În mod ideal, adulții ar trebui să efectueze cel puțin 150 de minute de activitate aerobă de intensitate moderată sau 75 de minute de activitate viguroasă în fiecare săptămână. Dacă aveți deja un stil de viață activ, puteți crește intensitatea antrenamentului fizic pentru a vă bucura de și mai multe beneficii. Poate că nu știați, însă există o mare legătură între cât de activi suntem și nivelurile de vitamina D din organism, ale cărei beneficii le găsiți aici. Persoanele obeze tind să aibă niveluri mai scăzute de vitamina D, deoarece vitamina este depozitată în țesutul adipos. De asemenea, deoarece corpul nostru produce vitamina D din expunerea la soare, persoanele care rareori petrec timp în aer liber au niveluri mai scăzute de vitamina D în sânge. Pe de altă parte, oamenii activi, care respectă un program constant de exerciții fizice sau care petrec timp afară, au un nivel corespunzător de vitamina D în organism și reușesc să scadă în mod direct riscul bolilor de inimă.
  2. Administrați-vă medicamentele. Dacă suferiți de o afecțiune de sănătate, medicul vă poate prescrie statine sau alte medicamente pentru a controla colesterolul, glicemia și tensiunea arterială. Luați toate medicamentele conform recomandărilor primite. Totuși, nu luați alte medicamente, în special aspirină, ca măsură preventivă dacă nu v-au fost prescrise. Contrar convingerilor populare, dacă nu ați suferit niciodată un atac de cord sau un accident vascular cerebral, este posibil ca o aspirină administrată zilnic să nu vă ajute deloc, ci chiar să provoace alte probleme, inclusiv riscul de sângerare. Dacă ați suferit un infarct miocardic sau un accident vascular cerebral, medicul v-ar putea prescrie o doză mică de aspirină pentru a reduce riscul unui alt atac. Tot la recomandarea medicului, vă puteți administra quercitina. Este un pigment vegetal care se găsește în multe plante și alimente, cum ar fi ceai verde, mere, fructe de pădure, Ginko Biloba și în multe altele. Cel mai frecvent, quercitina este administrată pe cale orală pentru a trata afecțiunile inimii și ale vaselor de sânge și pentru a preveni cancerul. Este, de asemenea, utilizată pentru artrită, infecții ale vezicii urinare și diabet. Quercitina deține proprietăți antioxidante și antiinflamatorii care ar putea ajuta la reducerea inflamației, la distrugerea celulelor canceroase, la controlul zahărului din sânge și la prevenirea bolilor de inimă.
  3. Cunoașteți care sunt riscurile. Există anumiți factori care pot crește riscul de a suferi un atac de cord sau un accident vascular cerebral, în special fumatul, bolile renale sau antecedentele familiale de boală cardiacă timpurie. Mulți factori de risc pot fi îmbunătățiți cu anumite modificări ale stilului de viață.

Încercați, pe cât posibil, să adoptați un regim alimentar sănătos, bazat pe legume, fructe, cereale integrale, pe leguminoase, nuci, proteine vegetale și proteine animale și pe pește. De asemenea, limitați consumul de carbohidrați rafinați, de carne procesată și de băuturi îndulcite. Verificați eticheta nutrițională a alimentelor pentru a reduce din alimentație cantitatea de sodiu, zahărul și grăsimile nesănătoase.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *