Rețetă pentru bebe: Brânzică, cu cereale formulă și fructe proaspete

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Diversificarea este o etapa foarte importantă în creșterea și dezvoltarea copilului, dar odată făcut primul pas, odată ce ai trecut prin toate alimentele, meniul bebelușului devine o joacă de copil.

collinsnectarplums

La vârsta de aproximativ 1 an, adică la 6 luni de la începerea diversificării, meniul bebelușului este mult mai vast, gama de ingrediente fiind multă mai largă.

Astfel, pentru aport suplimentar de energie, vitamine, calciu, fibre și grăsimi sănătoase îți propunem o rețetă extrem de simplă și foarte gustoasă, din 4 ingrediente. Fiecare dintre acestea contribuind la dezvoltarea armonioasă a celui mic.

Ingrediente:
–  1 nectarină coaptă bine – Am ales nectarina atât pentru gustul și parfumul său, cât mai ales pentru beneficiile sale în prevenirea tulburărilor digestive și întărirea imunității.
– 1 banană micuță, coaptă, fără coajă înnegrită – Poate printre primele fructe cunoscute de bebelușul nostru, bananele sunt recomandate a fi consumate de cei mici atunci când sunt deranjați la stomac, și chiar și în perioada de recuperare după un episod de boală. Totodată și banana întărește sistemul digestiv și ajută creierul să fie mai activ.
– 2 linguri de cereale Aptamil cu Pronutravi 2 – Cele 7 cereale regăsite în pachetul Aptamil contribuie la dezvoltarea creierului și la buna funcționarea a sistemului imunitar.
– 1 lingură de brânzică de vaci.

Mod de preparare:
1. Mai întâi de toate vă propunem să pregătiți cerealele formulă de la Aptamil. În 200 ml lapte de mamă sau lapte formulă (călduț) adăugați circa 4 lingurițe de cereale.

2. Cât timp cerealele se răcesc și ajung la temperatura camerei pregătiți fructele. Acestea trebuie spălate bine și decojite. Vă recomandăm să nu utilizați întregul fruct, doar jumătatea din acesta, astfel încât să obțineți un echilibru plăcut între gusturi. Astfel, fructele decojite pot fi tocate mărunt, mărunt și pasate ușor cu furculița.

3. În bolul bebelușului, spălat și uscat adăugați, 2 linguri de cereale formulă Aptamil cu Pronutravi, fructele tocate mărunțel și o lingură de brânzică de vaci proaspătă. Acesta din urmă o puteți achiziționa din magazine, dacă sunteți sigure de sursă sau puteți să o pregătiți voi acasă din lapte de vacă și calciu lactic.

Totul amestecat bine poate fi oferit bebelușului, care sigur nu se va opri până nu va termina totul din farfurie.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *