Cinci motive să alegi pește și fructe de mare pentru cinele festive

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Cinele festive reprezintă un motiv de bucurie pentru întreaga familiei și pentru prieteni. Sunt momente frumoase petrecute alături de cei dragi, dar și un motiv să încerci tot felul de bunătăți pe care poate nu le-ai încerca la o masă obișnuită.

Pentru următoarea masă de acest gen ia în calcul o rezervare la un restaurant cu specific pescăresc. Îndrăznește să încerci rețete mai deosebite, rafinate, care să conțină pește și fructe de mare. Acestea nu numai că sunt delicioase, dar arată și foarte bine și dau o doză în plus de eleganță cinei. Dacă alegi și un vin alb de calitate, masa va fi un adevărat succes.

Iată cinci motive să optezi pentru un restaurant cu specific pescăresc atunci când trebuie să organizezi sau să iei parte la o cină festivă:

  • Peștele și fructele de mare pot fi gătite în moduri inedite

O cină festivă este un prilej să ieși din monotonie și să guști preparate deosebite, pe care nu le gătești în mod obișnuit acasă. Într-un restaurant cu specific pescăresc poți încercat tot felul de rețete pe bază de pește și fructe de mare, fie că preferi mâncarea tradițională românească, fie că o preferi pe cea cu influente occidentale, cum ar fi pastele cu creveți sau tot felul de alte combinații delicioase.

  • Sunt alimente foarte sănătoase

Peștele și fructele de mare sunt alimente care ar trebui introduse în alimentație în fiecare zi. Conțin grăsimi nesaturate Omega-3 care au numeroase beneficii pentru sănătate. De asemenea, sunt bogate în vitamine și minerale.

  • Te ajută în lupta împotriva kilogramelor în plus

Datorită conținutului lor, peștele și fructele de mare pot fi consumate de către cei care doresc să slăbească, deoarece conțin o carne ușoară, care nu îngrașă. În plus, nici nu simți că ești la dietă, deoarece preparatele sunt delicioase.

  • Arată foarte bine

Nu numai că vei avea parte de o cină delicioasă, dar și una foarte elegantă. Bucătarii pricepuți vor știi să îți răsfețe gustul, dar și privirea. Masa va arata perfect, fiind o combinație de arome și culori foarte reușită.

  • Restaurantele cu specific pescăresc folosesc produse proaspete

Dacă obișnuiești să mai gătești și acasă rețete pe bază de pește și fructe de mare, însă cu produse congelate de cele mai multe ori, într-un restaurant cu specific pescăresc vei găsi un gust autentic, deoarece se folosesc produse proaspete.

În România există în prezent numeroase restaurante de acest tip, indiferent în ce zonă a țării te-ai afla. Încearcă bunătățile preparate acolo, deoarece vei fi satisfăcut și dacă îți plac rețetele tradiționale românești cum ar fi borșul de pește sau saramura, dar și dacă te încântă rețetele exotice, inspirate din alte culturi.

O masă copioasă nu trebuie să conțină neapărat carne roșie, ci poate fi o nebunie de culori și de arome datorită peștelui și a fructelor de mare. Un bucătar pasionat va reuși să te facă să îți dorești să te întorci sau chiar să introduci în alimentația ta aceste alimente deosebit de sănătoase și de gustoase.

Nu îți fie teamă să ieși din rutină și surprinde-i și pe cei dragi cu o cină festivă altfel.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *