5 lucruri pe care trebuie să le știi despre scorțișoară

Acum mai bine de 4000 de ani, scorțișoara era folosită foarte rar, fiind considerată un condiment valoros, de cele mai multe ori dăruit zeilor. De asemenea, se spunea despre scorțișoară că aceasta era un bun afrodisiac.

Aroma sa cu adevărat minunată nu are cum să nu ne încânte ori de câte ori este folosită în prepararea deserturilor. Cu toate acestea, încă din cele mai vechi timpuri scorțișoara era un leac bun pentru răceală și gripă, dar și pentru sănătatea inimii. Infecțiile, vărsăturile, spasmele musculare sunt alte remedii ale scorțișoarei, folosite de demult.

Scorțișoara Ceylon, precum și scorțișoara Cassia sunt cele mai cunoscute soiuri de scorțișoară, folosite în prezent.

Iată mai jos 5 lucruri pe care trebuie să le știi despre scorțișoară:

  1. Scorțișoara este o sursă bogată de antioxidanți, vitamine și minerale. Conține sodiu, potasiu, zahăr, calciu, fier, magneziu, dar și vitamina C, vitamina A, precum și vitamina B6. Potrivit studiilor, dintr-un număr de 26 de plante medicinale, scorțișoara se află pe primul loc la cantitatea de antioxidanți pe care o conține.
  2. Scorțișoara se păstrează ermetic, într-un recipient închis. Cu toate că ne este destul de comună scorțișoara măcinată rezistă circa 6 luni, pe când bețișoarele de scorțișoară rezistă circa 1 an. Este indicat să o păstrezi cât mai multă vreme la frigider, într-un recipient închis sau învelită în hârtie.
  3. Scorțișoara se folosește în bucătărie, oferind o aromă deosebită în foarte multe mâncăruri. Scorțișoara Cassia se folosește pentru mâncărurile picante, pe când scorțișoara Ceylon este ușor dulceagă și este potrivită spre a fi folosită în deserturi, precum orezul cu lapte. Pentru un orez cu lapte bun la gust ar trebui să cumperi un orez, pe care îl poți regăsi aici și mai apoi să te folosești de arome și un lapte de bună calitate. Scorțișoara se mai folosește și pentru băuturile calde, precum cacao cu lapte sau ceai, dar și pentru plăcintele de dovleac, făcute toamna la cuptor. Se poate presăra pe deasupra fructelor sau chiar pentru îndulcirea băuturilor de iarnă.
  4. Scorțișoara are numeroase beneficii pentru starea de sănătate. Pe de o parte, folosirea acesteia reduce tensiunea arterială, dar și nivelul de zahăr din sânge. Scorțișoara tratează disconfortul digestiv, astfel că dacă ai probleme de acest fel, precum balonare sau flatulență, ar fi bine să apelezi la scorțișoară și vei reuși să ții aceste neplăceri departe. Scorțișoara are proprietăți anti inflamatorii, protejându-i pe toți cei ce o consumă de cancer, probleme cardiace sau chiar de depresii sau dureri menstruale. Protejează sistemul nervos, prevenind apariția bolilor Alzheimer sau Parkinson și de asemenea, protejează împotriva infecțiilor. Mai mult decât atât, scorțișoara contribuie la pierderea numărului de kilograme, fiind benefică mai ales pentru curele de slăbire. Cele mai multe femei combină o linguriță de miere cu două de scorțișoară și un pahar de apă caldă.
  5. Scorțișoara are efecte benefice asupra pielii. Încă din cele mai vechi timpuri se știe că scorțișoara previne apariția acneei, curăță scalpul, curăță pielea uscată, previne apariția infecțiilor pielii și are grijă de pielea de la călcâie, lăsându-le în urmă fine și catifelate.


Lasă un Comentariu...

*