5 idei pentru a face față unor invitați la cină

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Venirea pe lume a unui copil nu este cel mai simplu lucru din lume, însă poate fi considerat cel mai frumos pentru cei doi părinți implicați.

Ori de câte ori îți vezi copilul cum te privește, cum zâmbește sau cum te ține de mână, mai mai că nu îți mai vine să te desprinzi de lângă el. Cu toate acestea, venirea sa pe lume înseamnă pentru cei doi părinți și multă responsabilitate, pornind de la schimbatul scutecelor, băița de seară și până la poveștile de noapte bună. De aceea, trebuie ca în primele luni de viață mama să stea cât mai mult timp alături de bebe și astfel să îl ocrotească, simțindu-se în siguranță.

Cu toate acestea, venirea musafirilor va fi una constantă mai ales în primele săptămâni petrecute alături de bebe. Toți sunt curioși să îl vadă pe bebeluș și de aceea ar fi bine să iei în calcul câteva soluții de avarie pentru a nu fi pusă în fața unor situații limită, în care trebuie să gătești pentru musafiri.

Iată mai jos 5 idei pentru a face față unor invitați la cină:

1. Ai musafiri mai puțin pretențioși? Încearcă acest serviciu de livrare shaorma și transformă seara într-una nonconformistă. Ai putea alege să comanzi shaorma și mai mult ca sigur musafirii tăi se vor simți foarte bine. O shaorma cu de toate poate fi o soluție cât se poate de eficientă pentru a nu sta mult timp în bucătărie.

2. Alege mâncarea chinezească, pe care poți să o comanzi de aici. Aproape cu toții îndrăgim bucătăria chinezească, mâncărurile picante și mai ales bețișoarele. De aceea, ai putea transforma seara într-un cu specific culinar chinezesc și astfel totul va trece mult mai ușor pentru tine și vei putea sta alături de bebelușul tău. Dacă alăptezi, ar fi bine să nu mănânci prea picant.

3. Cere ajutorul bunicilor pentru pregătirea mesei. Dacă urmează să vină în vizită niște musafiri mai pretențioși, atunci poate că ar fi bine să ceri ajutorul unor persoane apropiate, care să te ajute să prepari anumite feluri de mâncare mai sofisticate și astfel să petreceți cât mai frumos în acea seară. De aceea, dacă bunicii copilului sunt alături de tine, poate că ar fi bine să ceri ajutorul acestora și să îi rogi să pregătească o cină mai bogată.

4. Apelează la firmele de catering – iată o altă soluție cât se poate de practică. Firmele de catering sunt cât se poate de accesibile. De aceea, alege un meniu care să se potrivească specificului acelei seri și dă comanda. Mâncarea îți va fi livrată cât mai rapid, direct acasă și astfel nu îți mai rămâne decât să așezi masa și să profiți de prezența celor dragi, având grijă și de bebeluș.

5. Aperitivul și friptura – două soluții comode! Dacă durata vizitei nu este una foarte lungă, atunci poate că ar fi foarte potrivit să realizezi un aperitiv pe care să îl așezi pe masă invitaților. O friptură la cuptor nu necesită mult timp pentru preparare, ci vei avea nevoie de câteva condimente, o tavă încăpătoare și de câteva minute de așteptare. În timp ce mâncarea se pregătește la cuptor tu vei putea avea grijă de bebeluș.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *