Sarcina după anticoncepționale

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Sarcina după anticoncepționale este posibilă, iar femeile care au amânat tot mai mult momentul de a deveni mame nu au de ce anume să își facă prea multe griji, întrucât cu precauție se va putea naște un copil perfect sănătos.

Sarcina dupa anticonceptionaleMulte femei amână momentul de a deveni mame, fiind concentrate pe cariera profesională, iar acest lucru îl realizează cu ajutorul unor pilule recomandate de către medici, ce au scopul de a amâna cât mai mult momentul unei sarcini. Deși sunt păreri pro și contra pilule contraceptive, de această dată nu le vom avea în vedere, lăsând loc doar unei singure întrebări: „este posibilă sarcina după anticoncepționale?” și dacă ”da”, cum ar trebui să procedăm.

Desigur, numărul întrebărilor este destul de mare, însă ceea ce le îngrijorează pe cele mai multe dintre mămici este că nu cunosc cu exactitate momentul în care ar trebui să întrerupă administrarea pilulelor, cum va reacționa organismul schimbării produse și mai ales ce se va întâmpla dacă sarcina apare mai devreme decât s-ar aștepta.

Deși se sugerează o perioadă de pauză între momentul administrării pilulelor și momentul fertilizării, în realitate medicii nu au constatat încă o legătură între siguranța sarcinii și malformațiile fetale apărute la bebeluș. Ținând cont de faptul că pilulele contraceptive au rolul de a împiedica ovulația și cantitatea hormonilor conținuți de aceștia este destul de mică, nu va exista niciun efect nedorit pentru organismul tău sau al viitorului tău copil.

Desigur, medicii au o serie întreagă de păreri. Unii consideră ca întreruperea administrării să se facă cu o perioadă de minim 3 luni înainte de conceperea bebelușului, iar alții sunt de părere că va fi nevoie de o perioadă ceva mai mare pentru ca organismul să se poată adapta schimbărilor. Oprirea administrării anticoncepționalelor nu va trebui să se facă la întâmplare, ci întotdeauna la finalul unei luni de administrare, în așa fel încât să nu deveniți victima unor sângerări neregulate. Această perioadă recomandată de către specialiști este utilă în așa fel încât organismul să poată trece printr-o detoxifiere, iar în tot acest timp femeia să își poată reveni.

Sarcina după anticoncepționale, în cât timp este posibilă?

Deși ne-am dori să știm cu precizie în cât timp vom putea deveni mămici de la întreruperea anticoncepționalelor, în realitate acest lucru nu se cunoaște foarte exact, totul fiind influențat de mulți alți factori implicați în acest proces. Se poate întâmpla totuși ca unele femei să rămână însărcinate imediat, așa cum se poate întâmpla ca alte femei să rămână însărcinate ceva mai târziu întrucât menstruația ar putea întârzia chiar și 6 săptămâni de la întreruperea acestor pilule. În acest caz, se poate vorbi despre amenoree post contraceptive orale, însă acest lucru nu trebuie să devină un motiv de îngrijorare.

Sarcina după anticoncepționale este influențată de o serie întreagă de factori, așa că dacă înainte de administrare aveai un ciclu regulat, este posibil ca de această dată revenirea la normal să se facă într-un interval de timp ceva mai mare, să suferi de amenoree ori sângerări neregulate, fapt care te va supăra destul de tare și îți va aduce senzația că nu vei putea deveni mămică atât de repede precum te așteptai.

Risc pentru sănătatea copilului?

Multe mămici ajung să se întrebe dacă sarcina după anticoncepționale se produce chiar imediat, bebelușul ar avea de suferit. Întrucât aceste contraceptive orale nu se acumulează la nivelul organismului, bebelușul nu este supus niciunui risc medical. Așa cum deja am specificat, ovulația, dar și periodicitatea ciclurilor menstruale vor putea fi oarecum influențate de această întrerupere a administrării. În cazul în care totul pare să nu mai semene cu ceea ce se întâmpla înainte de a începe administrarea lor, este indicat să te adresezi unui medic specialist.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *