5 lucruri pe care trebuie să le faci înainte de a rămâne însărcinată

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

După lungi sau, din contră, scurte discuții avute cu partenerul/soțul tău ați ajuns la concluzia că este momentul să deveniți părinți. Și dacă totul ar fi așa de simplu de mâine ați putea începe treaba la noul proiect. Însă dacă-ți dorești să faci totul ca la carte, îți sugerăm să mai aștepți puțin până la concepție. Cât? Totul depinde mai ales de cele 5 lucruri pe care trebuie să le faci înainte de a rămâne însărcinată.

5 lucruri pe care trebuie să le faci înainte de a rămâne însărcinată
Poate că vei fi tentată să te gândești la timpurile trecute, când femeile pur și simplu făceau copii, nu mai aveau timp sau cunoștințe de teste și pregătiri. Cu toate acestea, vremurile pe care noi le trăim sunt altele, tendința noastră, a femeilor, de a face copii la vârste mai înaintate, stilul nostru de viață ne îndeamnă să luăm câteva măsuri de precauție.
Așadar, în cele ce urmează ne-am propus să-ți aducem la cunoștință 5 din cele mai importante lucruri pe care ar trebui să le faci înainte de a rămâne însărcinată.
1. Primul și cel mai important lucru, înainte să te răzgândești de la decizia luată este să-ți faci o programare la medic. Treci pe la medicul de familie, care ar trebui să-ți dea o listă completă cu analize recomandate înainte de sarcină. În ceea ce privește laboratorul sau poate chiar alegerea medicului de familie, dacă nu ai deja unul, va trebui să iei o decizie, sa-ți cauți un loc sau o persoană care să te ajute în această etapă. Ei bine, cel mai simplu este să accesezi portalul Bucuresti365.ro, mai ales dacă ești din capitală, unde poți găsi la rubrica Sănătate tot felul de domenii, de la Acupunctură și până la Cabinete Veterinare. Selectează cabinetul în funcție de distanța față de casă, dar și în corelație cu steluțele primite de la alți pacienți. Rezultatul acestor analize, mare parte de sânge și unele de urină, îți vor spune dacă din punct de vedere clinic corpul tău este sănătos și pregătit să aducă pe lume o nouă ființă.

2. Al doilea lucru pe care trebuie să-l faci este să mergi la ginecolog. Testul de secreție, precum și testul Papanicolau sunt alte două teste importante pe care ar trebui să le execuți înainte de a rămâne însărcinată. Și în acest caz caută cabinete ginecologice București care să respecte anumite cerințe, de la tipul medicilor ce profesează și până la timpul de predare al rezultatelor testelor. De asemenea, interesează-te sau caută review-uri cu privire la corectitudinea datelor. Au fost situații în care testele analizelor au fost încurcate, lucru care poate duce la un disconfort și un plus de stres pentru tine ca viitoare mămică. Ori, stresul și sarcina nu fac casă bună împreună.

3. Odată obținute rezultatele testelor mai ai o singură programare de făcut, care de altfel poate să-ți fure cel mai mult din timp, care poate amâna cel mai mult mult dorita concepție. Această programare trebuie făcută la medicul stomatolog. Cabinete stomatologice în București găsești la fiecare colț de bloc, însă și de data aceasta este nevoie să găsești un loc compatibil nevoilor tale. Poate nu vei avea nevoie decât de o curățare profesională, dar la fel de bine se poate să ai nevoie de intervenții ce se pot prelungi pe o perioadă lungă de timp. Este important să-ți rezolvi aceste probleme stomatologice înainte de a rămâne însărcinată, în caz contrat cariile deja existente se vor agrava din cauza consumului crescut de calciu din organismul tău. De asemenea, mai important este că în decursul celor nouă luni nu este recomandat să fii supusă vreunei anestezii. Astfel, dacă problema unui dinte se agravează va fi destul de complicat să o poți ameliora în perioada de sarcină.

4. Pe locul 4 în lista celor mai importante lucruri de făcut înainte de sarcină se clasează stilul de viață. Astfel, dacă ai un program de mâncare haotic încearcă să-l reglezi. În plus, începe de pe acum să introduci alimente sănătoase în dieta ta, încearcă să renunți la cofeină și caută să faci mai multă mișcare. Totodată, dacă ești fumătoare nu ar strica să începi să te lași de pe acum. Motivele sunt numeroase, însă noi îți vom menționa doar două: în primul rând sevrajul din timpul sarcinii s-ar putea să nu-i facă bine bebelușului din pântecele tău. Starea de agitație, de nervozitate poate fi transmisă cu mare ușurință fătului, fapt ce poate avea efecte neplăcute mai târziu, după naștere. Încă de când se formează în pântecele tău micuțul simte tot ce simți și tu, iar emoțiile tale îi vor crea o opinie despre lumea în care va veni. De asemenea, un alt motiv pentru care ar trebui să te lași de fumat înainte de concepție este acela că organismul tău va avea nevoie de o perioadă pentru a elimina toate toxinele din corp. Lăsându-te în sarcină, mai mult decât atunci când fumezi, aceste toxine vor ajunge într-o cantitate mai mare la bebelușul tău.

5. Sarcina, nașterea și bebelușul îți vor schimba fără doar și poate viață. Chiar dacă ai luat deja decizia este foarte posibil ca pe parcurs să ai gânduri îndoielnice. Astfel, încearcă să privești situația obiectiv, din toate punctele de vedere, ia în considerare transformările prin care vei trece, atât fizic, cât și psihic, faptul că va trebui să începi să pui bani deoparte, că apariția bebelușului îți va schimba cu siguranță stilul de viață, dar că sunt șanse să aibă influență și asupra relației voastre de cuplu. Fără doar și poate ți se vor ivi în minte întrebări precum: Voi fi o mamă bună?, Cum o să mă descurc cu cel mic? Dacă nu-l voi iubi din prima clipă? Cum o să-l educ și cum o să-l ajut să devină un om bun? Toate aceste semne de întrebare trebuie clarificate înainte de a rămâne însărcinată, pentru că din moment ce ai făcut pasul cel mare nu mai ai cum să dai înapoi. Din acest motiv poate ar fi bine să-ți faci și o evaluare psihologică, să vezi un specialist care ar putea să te susțină în acest demers, care o să-ți confirme că nervii îți vor fi puși la încercare, dar este important să nu ai așteptări de adult de la un bebeluș, că atâta timp cât vei face tot ce-ți stă în putință cu siguranță vei fi o mamă bună și că orice ai face nu vei fi niciodată perfectă, dar este ok, niciuna din noi nu este.

sursa foto: www.pinterest.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

3 Responses

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com