Cum sa alegeti jucarii potrivite bebelusilor

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Magazinele de jucării de astăzi oferă mii de produse din care să alegi, și asta doar la raionul pentru nou-născuti. Dacă nu doriți să vă transformați casa într-un magazin de jucării, aveți nevoie de câteva criterii care să vă ajute să restrângeți câmpul. Jucăriile pot fi o modalitate excelentă de a începe jocul și de a sprijini dezvoltarea copilului.

Specialistii in educatie încurajează părinții și îngrijitorii să revină la elementele de bază atunci când vine vorba de jucarii pentru bebeluși. Ecranele intermitente și gadgeturile digitale pot părea cel mai tare lucru nou, dar s-ar putea să nu fie bune pentru creierul și corpul bebelușului în curs de dezvoltare.

Iata la ce sa fiti atenti cand alegeti jucarii pentru bebelusi:

  • Cautati jucarii adecvat varstei copilului dumneavoastra. O jucărie adecvată vârstei îl încurajează sau îl provoacă pe bebeluș să folosească și să îmbunătățească una sau mai multe abilități de dezvoltare. Această considerație devine din ce în ce mai importantă pe măsură ce bebelușul tău crește. O jucărie care nu oferă nicio provocare l-ar putea plictisi. Pe de altă parte, dacă este prea greu de utilizat, o jucărie vă poate frustra copilul. Până când își dezvoltă abilitățile necesare pentru a se bucura de o jucărie pe care a primit-o prematur, este posibil să fi pierdut în totalitate interesul pentru ea.
  • Siguranță. Deși recomandările de vârstă ale producătorilor de jucării țin cont de siguranță, ar trebui să examinați cu atenție orice jucărie pe care intenționați să o oferiți bebelușului. În primul an, bebelușii bat, aruncă, dau cu piciorul, trage, arunca, mușca și duce la gura orice jucarie oferita. Pentru a rezista acestui tip de tratament, o jucărie trebuie să fie durabilă. Dacă are părți mici, bebelușul dumneavoastra le va rupe. Pentru a preveni sufocarea, evitați jucăriile care au piese mai mici de doi centimetri. Deoarece copilul tău va mesteca fără îndoială jucăriile, acestea ar trebui să fie vopsite sau finisate cu materiale netoxice. În cele din urmă, acestea ar trebui să fie ușor de spălat, astfel încât să le puteți păstra curate și libere de germeni. Pe lângă aceste preocupări majore de siguranță, ar trebui să luați în considerare și greutatea oricărei jucării. Cei mici vor scapa inevitabil orice jucărie pe degetele de la picioare sau o va bate în față. Evitați jucăriile care îl vor răni atunci când o va face. De asemenea, evitați orice jucărie cu margini ascuțite, cu corzi sau panglici suficient de lungi pentru a înfășura gâtul bebelușului.
  • Stimulare. Dacă este utilizată corect, o jucărie bună va face ceva pentru a stimula unul dintre simțurile bebelușului tău – atingere, vedere, sunet sau gust – sau abilitățile sale de dezvoltare – coordonare mână-ochi sau dezvoltarea motricitatii fine si grosiere.
  • Varietate. Luați în considerare jucăriile pe care le aveți deja înainte de a cumpăra jucării noi. Încercați să selectați jucării care să ofere bebelușului culori diferite, texturi diferite, forme diferite și sunete diferite. Optând pentru varietate, vă expuneți copilul de la o vârstă fragedă la nenumăratele posibilități pe care lumea le poate oferi.
  • Simplitate. În general, cu cât jucăria este mai simplă, cu atât va dura mai mult. Jucăriile simple au mai puține piese și, prin urmare, se dovedesc mai durabile decât jucăriile mai complicate. Jucăriile simple tind, de asemenea, să ofere mai multă versatilitate. Astăzi copilul tău îl poate ține, luna viitoare îl poate arunca, iar anul viitor îl poate folosi ca un element de recuzită pentru jocul fictiv.

Indiferent de jucăriile pe care le alegeți, lăsați-vă bebelușul să se joace cu ele în orice mod alege. La urma urmei, doar pentru că știi modalitatea „corectă” de a te juca cu o anumită jucărie nu înseamnă că bebelușul tău nu poate veni singur cu utilizări noi și ingenioase.

Pe site-ul Briele veti gasit o varietate mare de jucarii din lemn potrivite pentru bebelusi si nu numai. Puteti alege jucarii simple din lemn de inalta calitate pe care cei mici cu siguranta le vor indragi si care le vor oferi ore in sir de distractie.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com