Jocuri creative pentru copii în funcție de vârstă

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Copilul tău cere jucării noi ori de câte ori mergeți la cumpărături? Cu siguranță, dorința de a le testa este mare, însă nu întotdeauna îi sunt potrivite pentru vârstă. De aceea, înainte de a-i oferi copilului o jucărie ar fi bine să te asiguri că îi oferi exact ceea ce are nevoie, reușind astfel să îi dezvolți creativitatea și să îi stimulezi inteligența. Unui copil de un anișor nu îi poți oferi un joc Lego pentru că nu va ști ce anume să facă cu el, însă ai putea alege instrumente muzicale sau puzzle-uri, toate fiind cât se poate de utile.

Atunci când îți dorești să faci ordine în cutia cu jucării constați că ai de-a face cu foarte multe, unele folositoare, iar altele nu.

Iată mai jos câteva jocuri creative pentru copii în funcție de vârstă:

Bebelușul de 0-3 luni

Acesta nu are simțul văzului foarte bine dezvoltat, astfel că poate observa la început în ceață, pentru ca mai apoi să reușească să fixeze cu privirea la circa 40 centimetri distanță de el. De aceea, ar fi potrivit să îi oferi jucării colorate cât mai viu, acestea reușind astfel să îi atragă atenția. De asemenea, pentru liniștire ar fi bine să îi achiziționezi o jucărie care să emită niște sunete calde.

Unui bebeluș cu vârsta cuprinsă între 0 și 3 luni i-ar fi benefică o cutiuță muzicală, fiind încântat la auzul sunetelor, dar și o jucărie pe care să o poată ține în mână, colorată, pe care să o poată observa ori de câte ori își dorește. De asemenea, jucăriile care se atârnă de pătuț sau cărucior sunt la fel de potrivite. Jucăriile cu senzori sau o oglindă care nu se poate sparge sunt alte tipuri preferate de bebeluși. Se va admira ore în șir în oglindă fără să își dea seama că persoana înspre care privește este chiar el.

Jucării pentru bebelușii cu vârsta 3-6 luni

Deja bebelușul tău a început să crească și să se facă mare, așa că poate întinde mâna după jucării și le poate transfera dintr-o mânuță în alta. Un centru de activități pentru copii mici, foarte colorate, dar și jucăriile zgomotoase se numără printre preferințele sale. Animalele de pluș moale, jucării din cauciuc moale care imită anumite animale dragi sunt alte variante pe care poți să le ai în vedere.

Jucării pentru copilul cu vârsta 6-9 luni

Cel mic poate sta în funduleț, pe burtică și astfel se va juca mult mai mult. Va iubi jucăriile de pluș, jucăriile care merg singure, mingiile, dar și cărțile cu animale, reușind să le identifice foarte ușor.

Jucării pentru copilul cu vârsta între 9-12 luni

Copilul tău crește și începe să folosească anumite lucruri din casă. Recunoaște cuvinte, identifică ușor obiecte, ba chiar mai mult de atât începe să rostească primele silabe. Este momentul să îi exersezi creativitatea cu ajutorul unor jucării care pot fi împinse, mingiilor colorate, jucăriilor sortator, lopățica sau găleata pentru sezonul cald.

Jucării potrivite pentru copilul cu vârste de 1 -2 anișori

Din ce în ce copilul devine independent și încearcă să își depășească limitele. Își folosește mâinile cu dexteritate și merge în picioare. Poți încerca jucării tip puzzle, jocuri de construit, jucării precum tricicletă, camioane în miniatură, unelte pentru grădinărit, instrumente muzicale, dar și foarte multe cărți pentru copii.

Jucării pentru copiii cu vârste între 2 și 3 anișori

Seturile de construcții, de tip Lego, echipamentele pentru afară, bicicletele, dar și cărțile sunt câteva dintre preferatele sale. Nu uita nici de jocurile pentru dezvoltarea memoriei, fiind cât se poate de interesante.

Jocuri pentru copiii cu vârsta de 3-6 ani

Au crescut și odată cu vârsta își doresc ceva cu totul și cu totul special. Cei mai mulți uită de jucăriile zornăitoare și își îndreaptă atenția spre cărți și caiete. Preferă în continuare jucării de tip puzzle, jucării de construcție, animale de pluș, unelte, dar și multe cărți de povești. Bicicletele, trotinetele și rolele se numără printre cele preferate, atunci când trebuie să iasă afară.

Indiferent de vârstă copiii nu uită să se joace, așa că oferă-i aceste instrumente atât de dragi și implică-te în activitățile sale.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *