4 sfaturi utile pentru părinții pentru prima dată

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Camera este pregătită și fiecare detaliu este pus la punct în așteptarea nou-născutului. Cu toate acestea, cei care sunt părinți pentru prima dată se simt adesea descurajați, nepregătiți și lipsiți de încredere. Este absolut firesc să simțiți că nu aveți totul sub control sau să vă faceți unele griji. La urma urmei, nu există o rețetă universală despre cum se cresc copiii, căci dacă ar exista, creșterea copilului ar fi o sarcină mai ușoară, mai lipsită de surprize, dar și mai puțin satisfăcătoare.

Pentru a vă ușura meseria de părinți pentru prima dată, iată câteva sfaturi utile de urmat, precum și câteva lămuriri care pot aduce liniște într-o perioadă oricum stresantă:

  1. Jucării potrivite pentru copii. Poate că deja ați primit tot felul de cadouri și jucării de la persoanele apropiate, de la rude și de la prieteni. Este adevărat, jucăriile sunt de nelipsit din primele luni de viață și până la vârsta școlară. Deși acum rafturile magazinelor sunt încărcate cu tot felul de jucării, în primele luni de viață, cele mai potrivite jucării sunt cele colorate, cele zornăitoare, precum și jucăriile plușate. Pe măsură ce bebelușul crește și dobândește mai multe abilități grosiere și fine, puteți opta pentru mașinuțe pentru copii care asigură divertisment, dar care îi ajută pe cei mici să capete și mai multe abilități motorii, încurajând totodată mișcarea fizică.
  2. Programul de somn al bebelușului. Sugarii își petrec primele luni de viață dormind foarte mult, iar când spunem foarte mult, ne referim la 16-20 de ore pe zi. Rutina de somn a unui bebeluș tinde să se modifice la fiecare două săptămâni în primul an. În mod ideal, bebelușul doarme atunci când părinții dorm, însă în realitate, majoritatea bebelușilor se trezesc de mai multe ori pe parcursul nopții. Totuși, dacă veți învăța care sunt semnele de somnolență și programul de somn preferat de bebeluș, vă veți descurca mai bine să gestionați orele de somn. Pentru a încuraja un program sănătos de odihnă, veți avea nevoie de un cărucior pentru copii, căci plimbările în aer liber sunt minunate pentru creierul bebelușilor. În plus, ușoara legănare în cărucior îl ajută pe cel mic să adoarmă mai repede și să se simtă în siguranță.
  3. Alăptarea bebelușului. Pentru unele mămici, alăptarea se va dovedi foarte ușoară, în timp ce pentru alte mămici, alăptarea poate fi o experiență mai anevoioasă și chiar dureroasă. De exemplu, dacă simțiți dureri la nivelul sfârcurilor, atunci este posibil ca bebelușul să nu se poată atașa corect la pieptul mamei. Pentru a preveni acest lucru, o metodă bună este să găsiți o poziție cât mai confortabilă de alăptat. De asemenea, este ideal să inițiați alăptarea imediat ce se naște copilul. Nu trebuie să vă speriați dacă simțiți o oarecare sensibilitate la nivelul sânilor, mai ales dacă alăptați pentru prima dată.
  4. Legătura părinte-copil. Se mai numește și atașament parental și se referă la urmarea instinctului de părinte. În esență, această filozofie parentală se concentrează pe maximizarea legăturii dintre părinți și bebeluși. În mod obișnuit, această filozofie încurajează alăptarea la cerere, întâmpinarea strigătelor bebelușului cu suport emoțional și confort, dormitul împreună, legănatul și alte astfel de practici atente la nevoile emoționale și fizice ale micuțului.

Într-un final, acceptați sfaturi, dar mergeți doar cu ceea ce funcționează. Cu siguranță, veți întâlni persoane care vă vor spune că ceva din ceea ce faceți nu este corect, dar cel mai bine este să nu vă stresați în privința părerii oamenilor. Fiți deschiși la sfaturi, dar rezumați-vă doar la acele metode despre care știți că funcționează cel mai bine pentru bebeluș. Pe de altă parte, este important să eliminați toate grijile care vă provoacă stres, motiv pentru care comunicarea deschisă dintre parteneri se va dovedi deosebit de importantă pe tot parcursul anilor de creștere a copilului. Vorbind pur și simplu despre grijile pe care le aveți, despre ce anume vă stresează și despre problemele cu care vă confruntați vă va elibera de o mare cantitate de stres.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *