4 cadouri cu însemnătate pentru cei mici

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Cu toții suntem expuși reclamelor agresive de la televizor, email-urilor, broșurilor pe care le primim prin poștă și tuturor celorlalte metode care pun accentul pe a cumpăra cât mai multe lucruri, de parcă acele lucruri ne-ar aduce fericirea. Din păcate, nici cei mici nu scapă de multitudinea de reclame, ba chiar sunt ținta celor mai multe pauze publicitare. Totuși, sărbătorile, onomasticile și zilele aniversare ale copiilor nu trebuie să reprezinte motiv de stres și nici nu trebuie să vă golească portofelul.

De fapt, când vine vorba de cei mici, unele dintre cele mai prețioase daruri aproape că nu costă nimic. Iată, în rândurile de mai jos, câteva idei de cadouri pe care le puteți oferi copiilor și care nu costă mult, unele fiind chiar gratuite. Cu toate acestea, veți vedea că sunt mai prețioase decât orice jucărie gălăgioasă de pe rafturile magazinelor.

  1. Darul artei. Acesta este unul dintre cele mai minunate cadouri pe care îl puteți oferi nu doar copiilor, ci tuturor membrilor familiei. Trebuie doar să vă adunați copiii și pe toți ai casei în camera de zi, unde veți dedica întreaga zi artelor. Puteți cânta, puteți dansa, puteți juca tot felul de piese de teatru, cei mici pot recita poezii, puteți citi povești și puteți crea tot felul de jucării. Aici puteți afla cum puteți crea de mână păpuși grozave, cu nimic mai prejos decât cele din magazine. Într-o astfel de zi dedicată artelor, trebuie doar să le permiteți copiilor să își dezlănțuie creativitatea, în timp ce se bucură de sprijinul și încurajarea părinților, iar operele de artă realizate pot fi dăruite mai departe sau își pot face loc în joaca copiilor. Prin intermediul unor astfel de activități simple și creative, cei mici se conectează mai profund atât cu părinții, cât și cu ceilalți membri ai familiei care iau parte la această zi artistică, fie că vorbim de frați și de surori, fie că vorbim de bunici sau de mătuși.
  2. Darul de a dărui. Mai ales în perioada sărbătorilor, este tentant pentru copii să devină egocentrici și să se concentreze pe propriile dorințe, mai ales atunci când sunt bombardați cu reclame la jucării scumpe. Ce puteți face într-o astfel de situație este să dedicați o amiază întreagă pentru a face tot felul de lucruri din obiectele pe care le aveți la dispoziție, urmând apoi să le dăruiți celor care au cea mai mare nevoie de ele. Aici puteți vedea cum puteți da o nouă viață obiectelor vechi sau lucrurilor care și-au pierdut strălucirea. Asta prespune ca cei mici să facă ordine prin lucrurile și jucăriile lor și să decidă care sunt acele haine, lucruri și obiecte pe care le pot transforma și dărui mai departe. Uneori, copiii trebuie să observe că au prisos de lucruri pe care nu le mai folosesc, lucruri la care alți copii doar visează.
  3. Darul timpului petrecut în familie. Majoritatea părinților sunt ocupați cu munca, cu treburile casnice și cu multe alte activități, așa că sărbătorile sau zilele aniversare ale copiilor devin unele dintre puținele momente care ar putea fi dedicate odihnei și relaxării. Astfel de momente libere pot fi petrecute reconectându-vă cu copiii, prin seri de joc în familie, prin amiezi cu filme și popcorn sau prin plimbări în natură. Sărbătorile, vacanțele și zilele libere sunt momente ideale în care vă puteți încetini ritmul haotic al vieții pentru a vă cunoaște mai bine copii și pentru a-i asculta cu adevărat.
  4. Darul atenției individuale. Indiferent că vorbim de concedii, de sărbători sau de zilele libere din an, acestea sunt momente minunate când vă puteți asigura că fiecare copil beneficiază de toată atenția părinților. Cu alte cuvinte, trebuie să vă dați întâlnire cu copiii în mod individual. De exemplu, pe cel mai mic dintre copii puteți să îl duceți la o înghețată sau la locul preferat de joacă, iar pe cel mai mare dintre copii puteți să îl scoateți la o pizza. Trebuie doar să le amintiți fiecăruia în parte că sunt iubiți, ascultați și susținuți. Iubirea, atenția și câteva momente petrecute în tihnă sunt cadouri neprețuite pentru copii.

În ciuda comercialismului atât de răspândit în societatea de astăzi, părinții sunt cei care au puterea de a reînnoi adevăratul spirit al zilelor de sărbătoare, preluând rolul principal și concentrându-se pe cadouri care se referă mai mult mai amintiri și mai puțin la bani.  

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *