3 moduri în care îți poți pregăti casa și pe tine însăți pentru venirea pe lume a bebelușului

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Venirea pe lume a unui nou membru al familiei va implica și nenumărate schimbări în stilul de viață al părinților. Cele mai multe schimbări vor fi plăcute, dar sunt și unele schimbări care îi fac pe părinți să devină nervoși, stresați, obosiți și, în general, epuizați. Totuși, la fel ca în multe alte situații din viață, puteți diminua consecințele acestor schimbări printr-o pregătire corespunzătoare.

Prin urmare, dacă așteptați venirea pe lume a bebelușului, iată câteva lucruri pe care le puteți face pentru a vă pregăti casa pentru o perioadă de creștere a copilului cât mai ușoară și lipsită de stres:

  1. Achiziționați mobilierul necesar. În primul rând, va trebui să vă orientați spre pătuțuri copii. Fie că doriți să amenajați propria cameră a bebelușului, fie că doriți ca micuțul să doarmă în același dormitor cu voi, copiulul va avea nevoie de un pătuț confortabil. Apoi, toți bebelușii sunt mari consumatori de scutece mai ales în primele luni, așa că va trebui să amenajați o zonă de schimbare a scutecelor. O masă de schimbat scutece, cu rafturi și sertare pentru o mai bună organizare, se va dovedi foarte utilă, mai ales că părinții nu vor trebui să se aplece pentru a-și schimba bebelușul. În plus, un scaun balansoar este o altă piesă de mobilier grozavă pentru că vă oferă confort și relaxare în timp ce vă alăptați sau vă adormiți puiul.
  2. Importanța spațiilor de depozitare. A avea un bebeluș înseamnă că veți fi înconjurați de haine, scutece, șervețele și alte produse pentru îngrijire și, bineînțeles, de jucării copii. Niciodată nu veți putea spune că bebelușul are prea multe loțiuni, scutece sau jucării și, pe măsură ce copilul crește, și nevoile lor vor fi altele. Acesta este motivul pentru care ar trebui să vă asigurați că locuința sau camera bebelușului este prevăzută cu suficiente opțiuni de depozitare. Mai mult, majoritatea cadourilor pe care le veți primi de acum înainte vor fi pentru bebeluș, deci indiferent de spațiul de depozitare pe care îl aveți acum la dispoziție, cu siguranță veți avea nevoie de și mai mult loc. Puteți lua în considerare montarea câtorva rafturi sau polițe și utilizarea de coșuri și cutii decorative. În cele din urmă, nu uitați că veți avea nevoie de loc suplimentar și în frigider – mai întâi pentru lapte și / sau formulă de lapte, iar mai apoi pentru hrana bebelușului. Așadar, curățați bine frigiderul, dezinfectați-l și încercați să atribuiți un loc special doar pentru hrana copilului.
  3. Nu uitați de propriile nevoi. Să aveți grijă de bebeluș cât e ziua de lungă și noaptea să vă treziți de câte ori scâncește înseamnă că veți fi foarte obosită. Acesta este și motivul pentru care fiecare minut de somn este valoros, iar dacă doriți să vă odihniți bine, aveți nevoie de o saltea de foarte bună calitate. În plus, pe toată perioada sarcinii vă prind bine o saltea confortabilă și o pernă ergonomică. O saltea și o pernă bună merită fiecare bănuț. Plus că salteaua va fi foarte importantă atunci când copilul va dori să doarmă între părinți.

Este important, în cele din urmă, să îi pregătiți pe toți ai casei pentru venirea pe lume a bebelușului. Dacă aveți deja unul sau mai mulți copii, ar putea fi necesar să implementați anumite reguli. De exemplu, să își împartă jucăriile sau să fie blânzi cu bebelușul. De asemenea, dacă aveți animale de companie care nu au o experiență anterioară cu bebelușii, ar putea fi util să audă din când în când scâncetul unui copil care plânge, doar pentru a se obișnui treptat cu noile schimbări. La urma urmei, și animăluțele fac parte din familie și, cu siguranță, vă doriți ca această nouă experiență să fie cât mai puțin stresantă pentru toată lumea.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *