Cum stimulezi inteligența copilului? 5 moduri prin care îl poți ajuta!

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Inteligența copilului trebuie să fie stimulată de către părinți prin diverse activități zilnice. Deși trăim în era tehnologiei trebuie să lăsăm deoparte tableta și telefonul mobil și să ne îndreptăm atenția către acele jocuri educative pentru copii care îi vor ajuta să își dezvolte creativitatea și imaginația mult mai ușor. Încearcă să comunici cât mai mult cu copilul tău și vei vedea că rezultatele vor fi peste așteptări.

copilIată mai jos 5 moduri prin care poți stimula inteligența copilului, încă de la cele mai mici vârste:

1. Încearcă jucăriile educative! Orice copil va fi încântat să descopere imaginea unui puzzle sau să construiască eroul preferat din piesele unui Lego. Indiferent de vârstă, un puzzle va fi jucăria perfectă pentru inteligența copilului tău. Încearcă atât puzzle-uri potrivite pentru copiii mai mici, precum sunt acestea, cât și puzzle-uri potrivite pentru copiii mai mari. În plus, pentru copiii trecuți de cinci anișori ar fi potrivite și anumite jocuri de echipă, precum „Jocul Proverbelor” sau chiar prea cunoscutul „Nu te supăra frate”.

2. Oferă-i o alimentație echilibrată! Consumul de fructe și legume proaspete, dar și scoaterea din alimentație a prăjelilor și dulciurilor în exces reprezintă recomandări pentru orice părinte. Inteligența copilului se află în strânsă legătură cu un stil de viață sănătos, așa că ar fi indicat să aveți în vedere consumul unor alimente sănătoase.

3. Nu uita de Omega 3 – acestea sunt grăsimi sănătoase de care are nevoie copilul pentru dezvoltarea sa cognitivă. Este bine să îi introduci în dietă mult pește, precum somon, ton, păstrăv, iar atunci când copilul nu iubește masa de pește ar fi indicat să îi introduci suplimente de Omega 3, precum uleiul de pește.

4. Vorbește-i mult! Comunicarea dintre părinți și copii este foarte importantă pentru orice relație. De aceea, ar fi bine să discuți cât mai multe cu copilul tău, să afli ce i se întâmplă, să te joci alături de el și să petreci clipe frumoase lângă cel mic. O jumătate de oră pe zi petrecută alături de copil ar putea face minuni atunci când discutăm despre inteligența copilului mic. Ieșiți în parc, alergați împreună, alergați și nu uitați să faceți cele mai frumoase activități împreună.

5. Lasă-l să se joace! Iată un alt lucru pe care trebuie să îl faci. Joaca îi stimulează inteligența, creativitatea și imaginația și de aceea este indicat să îl lași să își petreacă timpul cum vrea el. Nu le impune reguli, nu le trasa un anumit mod de joacă, ci pur și simplu lasă-l să se joace liber, cum dorește el. Îndeamnă-l să se joace în natură, în aer liber și mai ales să comunice cu alți copii de aceeași vârstă cu el. Nu supraîncărca programul copilului întrucât mai mult ca sigur acesta nu are nevoie de foarte multe activități extracurriculare, ci doar de joacă, cel puțin în primii anișori de viață.

Inteligența copilului poate fi stimulată de orice părinte, mai ales dacă veți reuși să petreceți cât mai mult timp împreună cu acesta.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *