Care sunt beneficiile pe care le oferă jucăriile educative?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Aşa cum ştiţi deja prea bine, încă din primele luni de viaţă, copiii au nevoie de stimulare constantă. Prin intermediul unor activităţi interactive şi cu ajutorul jucăriilor educative, copiii au posibilitatea de a explora lumea în cel mai sigur mod cu putinţă.

Vorbind de jucării educative, acestea nu trebuie să fie scumpe, ci trebuie să fie compatibile cu anumite criterii, printre care vârsta, stadiul de dezvoltare în care se află copilul şi interesele sale.

În primele luni de viaţă, veţi găsi jucării educative în toată casă şi pe unele chiar le puteţi confecţiona rapid. Pe măsură ce copilul creşte şi se dezvoltă, va trebui să vă îndreptaţi atenţia spre un magazin cu jucării educative.

Jucării educative pentru sugari

Bebeluşii fac mai mult decât să doarmă şi să mănânce. Studiile de cercetare sugerează că dezvoltarea creierului este foarte accelerată în primii ani de viaţă. Aşa se face că sugarii observă tot ceea ce se află în jurul lor şi învaţă noi lucruri despre mediul care îi înconjoară. În această perioadă, culorile sunt foarte importante, aşa că fie confecţionaţi tot felul de jucării din carton şi hârtie alb-negru sau hârtie colorată, fie optaţi pentru jucării educative pe care le găsiţi în magazinele de specialitate. Apoi, pe lângă culori, bebeluşul va începe să devină atras de texturi, moment în care va începe să bage toate jucăriile în gură. Din nou, jucăriile educative reprezintă o opţiune excelentă deoarece sunt realizate din materiale sigure, nu conţin vopsea toxică şi nu deţin butoane sau alte piese mici pe care bebeluşul le poate înghiţi.

Jucării educative pentru copiii care au împlinit 1 an

Nici bine nu împlineşte 12 luni şi deja copilul începe să meargă. Din acest moment, cele mai potrivite jucării educative sunt cele care fac tot felul de sunete şi care încurajează mersul. Unele jucării sunt prevăzute cu roţi, aşa că îl va determina să meagă. Alte jucării pe care le puteţi găsi într-un magazin cu jucării educative au culori puternice şi scot sunete diferite. În general, la această vârstă sunt potrivite jucăriile în culori îndrăzneţe, care scot sunete variate atunci când copilul apasă pe ele şi cele care au roţi, aşa încât cel mic să le poată plimba. Cât timp copilul îşi exersează aceste abilităţi, deja vă puteţi orienta spre următoarele jucării de care va avea nevoie, şi anume jucării educative care susţin dezvoltarea abilităţilor motorii şi grosiere. Printre aceste jucării se numără cuburile şi inelele din lemn, figurinele, piesele şi toate formele care se pot aşeza în funcţie de anumite criterii sau cele care se pot sorta după dimensiune sau culoare.

În cele din urmă, copiii care se apropie de vârsta preşcolară şi de vârsta şcolară au nevoie de jucării educative care susţin învăţarea noţiunilor matematice de bază, precum şi învăţarea alfabetului. Abacul este una dintre acele jucării educative. La fel de bine, puteţi opta pentru jocuri de masă, pentru cărţi sau pentru jocuri cu cartonaşe care prezintă litere sau cifre. Puteţi folosi totodată şi lucruri pe care le aveţi la îndemână, precum chibrituri, nasturi sau mărgele. Mulţi dintre noi am învăţat să adunăm şi să scădem, folosindu-ne de chibrituri.

Cu alte cuvinte, oferindu-i copilului dumneavoastră jucării educative şi implicându-l în activităţi captivante îi oferiţi şansa de a învăţa abilităţi de bază de care va avea nevoie pe tot parcursul vieţii. Jucăriile educative mai vin cu un avantaj, şi anume sunt în aşa fel realizate încât copiii sunt concentraţi, nu se plictisesc, iar părinţii pot avea parte de o pauză liniştită.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com