Ajută-ți copilul să doboare orice barieră – află cum poți câștiga robotul programabil Codey Rocky

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Joaca nu înseamnă doar distracție, ci este și un instrument important de predare. Poate că nu pare chiar așa la prima vedere, însă prin joc copiii învață cum să interacționeze cu ceilalți și cum să își dezvolte o suită de abilități critice de care vor avea nevoie de-a lungul vieții. Se poate vorbi despre numeroase beneficii pe care joaca și jocurile le oferă copiilor încă din primele zile de viață și până în anii de școală primară.

De la dezvoltarea fizică până la comunicare – importanța jocului pentru copii

Dezvoltarea fizică. Joaca activă este esențială pentru dezvoltarea fizică a copiilor. Doar prin joc, copiii își pot îmbunătăți coordonarea, echilibrul, abilitățile motorii grosiere, precum și abilitățile motorii fine.

Dezvoltarea emoțională. În timp ce se joacă, copiii își creează propria lor lume imaginară, cu tot felul de personaje și scenarii care se potrivesc cu starea lor emoțională, învățând astfel să își exprime și să își echilibreze sentimentele. Prin joc, copiii învață să facă față celor mai diverse emoții, precum frică, frustrare, furie și agresivitate. Tototdată, jocul este un prilej pentru ca ei să devină mai empatici și mai înțelegători.

Dezvoltarea socială. Una dintre cele mai prețioase comori ale vieții sunt prietenii din copilărie. Prin joc, copiii învață să lege și să mențină legături de prietenie. În plus, jucându-se cu alți copii, cel mic va ști să interpreteze dinamica unei legături, va învăța să colaboreze, să accepte un compromis, să rezolve conflicte, să împărtășească, să adere la reguli și să se pună în locul altcuiva, dobândind astfel o mai mare viziune asupra vieții. La rândul lor, toate aceste lecții timpurii îi vor ajuta pe copii să înțeleagă rolurile și regulile societății.

Dezvoltarea cognitivă. De la naștere și până la vârsta de 3 ani, creierul copiilor se dezvoltă într-un ritm alert. Aceasta este perioada în care vor începe să învețe și să înțeleagă cu adevărat abilitățile cognitive cum ar fi atenția, raționamentul, amintirea lucrurilor pe care le-au învățat, precum și abilitățile motorii. Una dintre cele mai bune modalități de a stimula dezvoltarea creierului și de a consolida aceste competențe valoroase este prin a vă juca cu copilul în timp ce explorează obiecte și spații fizice, observându-l astfel cum învață să proceseze sunetele și tot ceea ce îl înconjoară.

Dezvoltarea creativității. Jocul le oferă copiilor șansa de a da frâu liber imaginației și de a crea propria lume unde doar ei au controlul. Indiferent dacă este vorba despre un joc sau despre o activitate artistică sau artizanală, jocul oferă copiilor libertatea de a explora noi posibilități și de a gândi liber, de a veni cu idei unice și cu soluții creative la provocările cu care se confruntă.

Dezvoltarea abilităților de comunicare. Jucându-se împreună cu alții, copiii învață arta comunicării. Prin joc, ei învață să recunoască expresiile faciale și limbajul corpului, cum să inițieze și să continue o discuție, cum să își exprime gândurile și dorințele într-un mod în care să nu provoace probleme și să pună capăt jocului de grup.

Iată doar câte beneficii și ce rol cu adevărat important  îndeplinește joaca și jocurile în viața copiilor. Nu degeba, în întreaga lume, joaca este considerată un drept al copilului. În calitate de părinți, puteți amplifica toate aceste beneficii, oferind copilului jucării de cea mai bună calitate, care le vor îmbogăți copilăria.

Cumpără jucării și oferă-i copilului șansa de a deveni un om de succes

Magazinul Art Of Play. Boost your brain. vine în întâmpinarea părinților cu jucării și jocuri educaționale create de psihologi și specialiști în domeniu din Marea Britanie și Germania. Jucăriile educative puse la dispoziție de Art Of Play le găsiți la Târgul de Jucării din Sun Plaza în perioada 23-26 mai 2019. Aveți acum ocazia de a afla ce înseamnă cu adevărat o jucărie educativă și cum îl ajută pe copilul dumneavoastră.

Tot în cadrul acestui târg se desfășoară o tombolă cu un premiu pe măsură. Pentru a participa la tombolă, trebuie doar să achiziționați de minimum 100 de lei din standul cu jucării Art Of Play, să păstrați bonul de cumpărături, să intrați pe site și să completați apoi formularul de participare cu datele personale și numărul bonului fiscal. Extragerea va avea loc luni, ora 15.00 prin Random.org și va fi postată pe pagina de Facebook facebook.com/artofplaystore, iar câștigătorul va fi anunțat atât pe pagina de Facebook cât și prin e-mail.

Premiul constă într-un roboțel programabil de la Makeblock în valoare de 619 lei. Roboțelul se numește Codey Rocky și promite să vă introducă copilul în minunata lume STEAM. Un concept revoluționar, STEAM este un acronim care înseamnă știință, tehnologie, inginerie, artă și matematică. Jucăriile STEAM subliniază o abordare interdisciplinară a învățării științei, tehnologiei, ingineriei și matematicii, iar arta reprezintă partea artistică și creativă a creierului.

Cu alte cuvinte, roboțelul programabil Codey Rocky va permite copilului să exploreze știința, tehnologia, ingineria și matematica, stimulându-i totodată abilitățile imaginative prin care își poate elibera puterea inovatoare. Cu un picior în prezent și cu unul în viitor, Art of Play aduce succesul mai aproape de copilul dumneavoastră.

Pentru mai multe informații despre jucăriile educative puse la dispoziție de Art of Play și pentru a afla toate datele despre regulamentul jocului, accesați www.artofplay.ro. Pe roboțelul programabil Codey Rocky îl găsiți pe https://artofplay.ro/codey-rocky/.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *