4 motive pentru care jocurile de societate sunt benefice pentru copii

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Poate că nu v-ați gândit la asta, însă jocurile de societate pot fi atât experiențe distractive, cât și educative pentru copii și pentru întreaga familie. Jocurile de societate și jocurile de masă, numite și „board games”, oferă o multitudine de avantaje care susțin creșterea și dezvoltarea armonioasă a copiilor.

Iată, în rândurile de mai jos, 4 motive pentru care chiar acum ar trebui să scoateți jocurile preferate din dulap și să vă reuniți pentru o seară distractivă în familie:

  1. Jocurile de masă contribuie la dezvoltarea abilităților sociale. Board games oferă oportunitatea grozavă de distracție și interacțiune. Petrecerea timpului în familie ajută la întărirea legăturilor între toți membrii familiei, totul pe un fundal distractiv. Pe de o parte, board games pot fi jucate în familie, așa că părinții și copiii se vor alătura și se vor distra împreună, iar pe de altă parte, aceleași jocuri pot fi jucate cu prieteni de vârstă apropiată, ocazie cu care copiii vor învăța cum să comunice cu alte persoane de vârstă asemănătoare și să își vor dezvolta abilități excelente, precum negocierea și munca în echipă. 
  2. Copiii pot învăța cum să gândească strategic și logic. Pentru a câștiga în unele jocuri de societate, copiii trebuie să folosească o strategie care să le asigure succesul. Elaborarea următoarei lor mișcări este un bun exercițiu de gândire pentru copii. Astfel, ei învață cât de importantă este planificarea înainte de a trece la acțiune și cât de esențial este să se gândească și la ce mișcări ar putea face ceilalți jucători. Numeroase alte jocuri de societate încurajează gândirea logică, cum ar fi ce se poate întâmpla cu turnul dacă scoatem o anumită piesă.
  3. Copiii învață ce înseamnă competiția prietenoasă. Un joc competitiv îi încurajează pe copii să se implice în joc, garantându-le distracție. Așa se face că atunci când se joacă, copiii își construiesc importante abilități precum concentrare, atenție și ascultare. De asemenea, jucându-se, copiii învață că înfrângerea nu înseamnă sfârșitul lumii, dar nici să se laude atunci când câștigă. Copiii, la fel ca toți ceilalți oameni, vor trece prin viață câștigând și pierzând, așa că este chiar indicat să îi lăsați să experimenteze înfrângerea și câștigul de la vârste fragede într-un mediu prietenos.
  4. Jocurile de societate calmează anxietatea. Jocurile de masă și de societate îi învață pe copii cum să interacționeze și cum să abordeze relațiile de prietenie. Pentru că cele mai multe jocuri sunt structurate, acestea îi oferă copilului o modalitate ușoară de a construi relații interpersonale cu semenii săi, deoarece copilul știe cu precizie ce anume se așteaptă de la el. Sunt nenumărate jocuri de societate disponibile în magazine, așa că părinții au de unde alege. De exemplu, dacă celui mic îi vine greu să inițieze conversații, atunci puteți opta pentru jocuri care promovează oportunități structurate de vorbire.

În cele din urmă, jucându-se, copiii învață valoarea muncii în echipă. Adesea, jocurile oferă copiilor importante lecții de viață, de exemplu norocul se poate schimba într-o clipă. Dar, pe lângă faptul că cei mici învață că nimic nu este garantat, jocurile de masă reprezintă o bună modalitate prin care copii de vârste diferite sunt încurajați să facă echipă și să lucreze împreună, ceva ce vor trebui să facă de-a lungul vieții.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *