Învățăm prin joacă!

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Atunci când sunt mici copiii sunt dornici să învețe cât mai multe lucruri. Și dacă totul se întâmplă în joacă este și mai bine!

lego

 

Iată câteva activități de dezvoltare personală a copiilor pe grupe de vârste:

Vârsta 1.5 ani

Copilașii între 1,5 și 2 anișori recunosc deja obiectele și încep să înțeleagă cum sunt folosite. Ajută-i să conștientizeze mai bine care este scopul fiecărui lucru și inițiază-i în principiile de bază ale cauzei și ale efectului cu setul nou-nouț LEGO® DUPLO® Primul meu carusel! Micuții vor adora să rotească piesa centrală a caruselului și să privească figurinele DUPLO învârtindu-se.

Vârsta 3 ani

Micuții de 3 ani se deprind cu noțiunea de timp pas cu pas, prin activitățile zilnice: trezitul, micul-dejun, prânzul, cina, băița și pregătirea pentru somn. Această rutină trebuie învățată treptat. De aceea ar fi bine să folosiți cărămizile decorate LEGO® DUPLO® și astfel cei mici vor avea parte de ajutor în înțelegerea rutinei zilnice, seturile de construcție oferindu-le oportunități nelimitate de jocuri de rol!

Vârsta de 4 ani

La 4 ani, copiii iubesc să exploreze lumea înconjurătoare și de multe ori iși întreabă părinții despre tot felul de lucruri care le stârnesc curiozitatea! Ei imită ceea ce văd și își creează propriile povești. Seturile LEGO® DUPLO® le oferă posibilități nelimitate de construcție și de învățare într-un mod distractiv!

 Joaca este cea mai bună și prietenoasă metodă prin care micuții pot să învețe lucruri noi. De aceea, cu ajutorul cărămizilor LEGO® DUPLO®, micuțul tău își poate antrena o mulțime de abilități, de la motricitatea fină până la povestit.

Toate seturile DUPLO sunt în același timp distractive și eficiente în a-i învăța pe copii lucruri despre lumea înconjurătoare. Îi poți învăța spațialitatea, scopul si modul de folosire ale diferitelor obiecte; își pot dezvolta vorbirea, învăța culorile și numerele, chiar și cum să cronometreze rezolvarea unei probleme. Învățarea e mult mai distractivă prin joacă!

Figurinele DUPLO ce înfătisează oameni sau animale, trenurile și mașinile sunt tot atâtea accesorii distractive care-i stimulează pe cei mici să se joace timp îndelungat.

Idee de joacă

Și pentru a le fi pe plac micuților, vă sugerăm o idee de joacă, prin care copiii pot învăța diferitele forme. Construiește forme simple folosind cărămizi DUPLO. Apoi așază-le pe o coală de hârtie și cu un creion trasează conturul acestora. Arată-i copilașului tău contururile și încurajează-l să refacă formele din cărămizi după modelele prezentate.

Pentru sesiunea foto au fost folosite seturile 10845 LEGO DUPLO Primul meu carusel, 10833 LEGO DUPLO Grădiniță și 10507 LEGO DUPLO Primul meu set de trenuri.

www.facebook.com/LEGODUPLORomania

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *