Care e rolul jucăriilor în copilărie?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Copilăria și jocul – o poveste ideală a celor mai frumoși ani din viață, o simbioză de care părinții trebuie să aibă grijă în permanență – despre asta este copilăria. Jocul nu trebuie să lipsească din această perioadă, atât pentru relaxare și distracție, cât și pentru componenta educativă. Părinții trebuie să se implice în activitățile copiilor, atât în cele care țin de grădiniță, dar și cele extra-curriculare și inclusiv petrecerea timpului liber acasă.

Jocul este o modalitate prin care copilul nu numai că se distrează și, de multe ori, leagă prietenii și își dezvoltă spiritul de echipă. Ideal este ca părinții să supravegheze la început modul în care cel mic se joacă, abilitățile pe care le are, astfel încât să aleagă jucării potrivite pentru el. Partea bună este că în prezent există o plajă largă de produse din care părinții pot să aleagă, jucării de toate felurile care să corespundă nevoilor și dorințelor celor mici. Magazine online de jucării precum Mami.md au avantajul de a fi mereu actualizate cu cele mai la modă produse, cele pe care copiii le văd în reclame și le atrag atenția. Nu numai că sunt atractive din punct de vedere vizual, dar cele educative solicită și atenția și concentrarea copiilor.

Alegând produsele potrivite, părinții vor observa rapid comportamentul și atitudinea pozitivă a copiilor. Jucăriile devin partea din rutina zilnică a celor mici și sunt și un mod prin care aceștia se pot conecta cu alți copii de vârsta lor. De asemenea, ei vor învăța să împartă, să fie generoși și să dăruiască.

Chiar dacă nu pare la prima vedere, rolul jucăriilor în viața copiilor este unul foarte important. În primul rând, vorbim de dezvoltarea psihică și emoțională, dar și de dezvoltarea fizică. La fel stau lucrurile și în cazul jocurilor, care ajută la dezvoltarea imaginației și a creativității.

Pentru ca jucăriile și jocurile să își îndeplinească funcțiile și rolurile, este esențial ca părinții să aleagă cele mai potrivite produse. Mai exact, acestea trebuie alese în funcție de vârstă, să nu poată reprezenta un pericol pentru cei mici și să aibă o funcție educativă. Produsele alese corespunzător pot inclusiv să ajute la dezvoltarea simțurilor (văz, auz, simț tactil, miros gust). Să ne gândim, de exemplu, la jucăriile și jocurile care solicită copiilor atenția prin cerințe precum memorarea unor elemente, forme, culori etc. Toate acestea, într-un mod distractiv, au scopul, de fapt, de a antrena abilitățile celui mic. El va reuși mai rapid să asimileze informații și să găsească soluții pentru mici probleme în fața căruia este pus. Activitățile de la grădiniță vor deveni mai simplu de rezolvat dacă el va avea antrenament de acasă.

În timpul jocului copilul poate să experimenteze diferite emoții și trăiri. În funcție de cât este de creativ și de poveștile pe care e capabil să le contruiască, el poate să își umple o mare parte din timp prin imaginație. Jocurile lui preferate vor deveni activitățile cele mai interesante, iar părinții vor putea să se bucure de clipe frumoase alături de el.

Cel mai important este să îți cunoști copilul și să înțelegi ce lucruri sunt pe placul lui, astfel încât selecția jucăriilor și a jocurilor să se facă într-un mod personalizat, toate acestea fiind în mod evident benefice copilului.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *