4 lucruri pe care să le ai în vedere la alegerea unei jucării pentru copilul tău

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Oricărui copil îi place să se joace, astfel că fiecare jucărie, indiferent de felul său îl captivează și mai ales îi stârnește destul de mult imaginația. De aceea, ori de câte ori au ocazia, copiii le cer părinților jucăriile mult visate, imaginându-și în detaliu ceea ce pot face cu ele. Le iubesc cu adevărat și reprezintă întreg universul lor, adevărata lume a copilăriei.

Și pentru a le face pe plac copiilor lor, părinții nu ezită niciun moment să achiziționeze o jucărie pentru cei mici, reușind astfel să le aducă pe buze zâmbetul larg.

Iată mai jos 4 lucruri pe care să le ai în vedere la alegerea unei jucării pentru copilul tău:

 1. Alege jucăria în funcție de vârsta copilului. Fie că vei alege jocul preferat, o mașinuță sau o păpușă, pe care le poți regăsi aici, jucăria trebuie să fie achiziționată în funcție de vârsta copilului. Acest criteriu este foarte important, mai ales pentru că imaginația fiecărui copil diferă în funcție de vârstă, iar rolul părinților este să o stimuleze cât mai bine posibil. De asemenea, un copil mai mic nu se poate juca cu o jucărie potrivită unui copil mai mare, existând uneori chiar anumite riscuri. De exemplu, dacă un copil mai mare cunoaște că nu trebuie să ducă la guriță anumite piese componente, bebelușii nu cunosc acest lucru, ba mai mult decât atât își doresc să le încerce și le introduc aproape întotdeauna în guriță.

 2. Optează pentru jucării care le stimulează creativitatea, precum sunt aceste jocuri Lego. Un joc Lego este cel mai potrivit pentru copiii mici, ajutându-i să creeze anumite personaje preferate și contribuind în același timp la dezvoltarea creativității. Astfel de jucării sunt potrivite pentru toți copiii, contribuind la dezvoltarea inteligenței acestora.

 3. Ai grijă la materialele din care sunt confecționate și mai ales ai în vedere ca piesele mici să nu se desfacă și astfel copilul să se poată îneca. Un alt aspect pe care trebuie să îl ai în vedere constă în urmărirea atentă a materialelor din care sunt confecționate jucăriile. De exemplu, evitați jucăriile cu un puf prea mare sau păr pentru copiii mici, la fel cum nu sunt recomandate nici jucăriile cu piese componente mici, pe care bebelușul le poate înghiți destul de ușor, fiind astfel provocat un accident ce poate avea urmări serioase. De aceea, este indicat ca părinți să urmărească eticheta produsului pe care sunt specificate materialele din care sunt confecționate jucăriile, dar și vârsta pentru care sunt recomandate.

 4. Alege jucării pentru distracția în aer liber! Mai ales atunci când afară este cald, în timpul verii este bine să alegi jucării care să îi încurajeze pe copii să petreacă cât mai mult timp afară, în aer liber. Optați pentru biciclete, trotinete, carturi, role, dar și pentru piscine, trambuline sau tobogane. Aceste jucării îi fascinează mai mult ca sigur pe copii, de la mic la mare.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

One Response

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *