Pro sau contra dormitul alături de bebeluș?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Ne încântă ideea de a amenaja o cameră special pentru noul membru ce se pregătește să facă cunoștință cu noi și cu lumea în care trăim, însă uneori, din lipsă de spațiu sau din teama de a fi departe de noul-născut optam să dormim alături de bebeluș.

Patut-din-lemn-cu-sertar-si-sistem-de-leganare-Natur--Saltea-12-cm-107899-0

Picture 1 of 4


Dormitul alături de bebeluș este destul de controversat, în timp ce unii susțin 100% acest concept din cauza faptului că-i face bine lui bebe, îl ajută să-i crească stima de sine pentru că nu se simte abandonat, doarme mult mai bine și mai profund, în plus, îi ajută și pe părinți, mai ales pe mămicile care alăptează, alții sunt de părere că dormitul alături de bebe vine la pachet cu niște riscuri destul de grave pe care nu se merită să ni le asumăm.
De aceea o variantă tot mai des adoptată este aceea de a dormi în aceeași cameră cu bebelușul prin inserarea pătuțului în dormitorul matrimonial. Astfel, indiferent din ce tabără ai face parte tot vei fi tentat să analizezi ofertele găsite la pătuțuri din lemn cu saltea sau te documentezi mai bine asupra acelor produse găsite în categoria la plimbare ce-ți vor oferi posibilitatea să iei un pătuț pliabil, accesibil ca preț, foarte atrăgător și mai mult, ușor de transportat în călătorii.
Revenind la dormitul alături de bebe și la ideile care se vehiculează în mediul online și offline, în cele din urmă totul ține de principiile tale și de ceea ce consideri că este mai bine pentru tine și pentru cel mic.
Indiferent de decizia pe care o iei noi îți sugerăm să ții cont de următoarele aspecte:

1. Pune pătuțul bebelușului lângă patul tău. Modelele din lemn îți oferă posibilitatea să renunți la una din lateralele sale și să lipești pătuțul de al tău. Poate că-n primele zile îți va fi teamă să dormi cu bebe, dar cu timpul vei putea să faci acest pas.

Alege să dormi cu nou-născutul doar dacă știi că ai un somn ușor și că nu ești foarte agitat pe timpul nopții. Totodată, dacă unul dintre părinți este fumător, ideea de a dormi alături de cel mic s-ar putea să nu se dovedească atât de bună. În această situație chiar ar fi recomandat să dormiți separat.

2. Dacă ai și alte motive pentru care nu dorești să dormi cu cel mic, alege totuși varianta în care pătuțul său este localizat în camera ta. Motivul este cât se poate de simplu. În primele luni de viață va trebui să te trezești de câteva ori pe noapte pentru a-l hrăni. Gândește-te numai la acest lucru, de câte ori va trebui să te trezești, să mergi la el în cameră, să stai poate mai bine de jumătate de oră să-l alăptezi într-un scaun sau o canapeluță pentru a te întoarce la tine în dormitor și a te culca, iar peste două ore să te ridici din nou. Dacă vrei să nu cedezi oboseli și stresului și tu ai nevoie de somn, ori cu cât este mai scurtă distanța între bebe și patul tău cu atât mai ușor îți va fi să adormi mai repede.

3. Dacă tot ce-ți dorești este să dormi cu bebe nu trebuie să pierzi din vedere câteva aspecte ce țin de siguranța lui. Evită să adormi cu bebe în brațe pentru că este foarte posibil să nu-ți dai seama și să-l scapi, mai ales dacă ești foarte obosită. În niciun caz nu-ți așeza bebele pe o canapea pentru a adormi. Locul său cel mai sigur este în pătuț, chiar dacă vorbim de un pătuț din lemn sau de unul pliabil. Nu știm dacă chiar trebuie să facem această mențiune, gândindu-ne că ești una dintre mamele informate și responsabile, dar poate nu ar fi rău de precizat că în niciun caz nu trebuie să dormi alături de bebe dacă ești sub influența alcoolului.
Dormitul alături de bebe poate fi o opțiune sau nu pentru tine, însă ceea ce sfătuiesc cei mai mulți specialiști este să eviți să-l culci într-o cameră separată pe cel mic. În primele luni de viața el are o nevoie disperată de tine. Mai mult, unii psihologi susțin că traumele celui mici apar chiar din primele clipe de la naștere, pentru că medicii îl îndepărtează de tine, de pulsul inimii tale și de sunetul produs de circulația sângelui. Aceste două lucruri sunt foarte importante pentru bebe, liniștindu-l și relaxându-l atunci când este speriat.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com