Mituri despre somnul bebelușului

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Câte dintre lucrurile pe care le auzim aproape zilnic cu privire la bebelușii noștri sunt adevărate și câte nu? Cum au ajuns aceste mituri să ne influențeze viața nimeni nu știe exact, poate din teamă, poate din experiențe proprii, dar nu neapărat sănătoase, cert este că astăzi ne-am propus să demontăm cel puțin miturile despre somnul bebelușului.


În cele ce urmează îți prezentăm cele mai celebre, dacă putem spune așa, mituri despre somnul bebelușului.
1. Bebelușii nu au nevoie de un program de somn

Chiar și nou-născuții au nevoie de o rutină în ceea ce privește somnul de pe timpul nopții și cel din timpul zilei. Beneficiul acestui program îi va ajuta mai târziu, când vor mai crește și vor trebui să se învețe cum să doarmă toată noaptea.
2. Sugarii pot dormi toată noaptea

La fel ca și adulții de altfel, bebelușii se pot trezi de trei, patru ori pe noapte. Diferența între unii și alții este că adulții știu cum să procedeze să se culce la loc, bebelușii nu. Unii dintre ei sunt capabili să se liniștească singuri și să se culce la loc încă de la vârsta de două, trei luni, în timp ce alți bebeluși nu reușesc să facă asta decât la șase luni, poate chiar mai târziu.
3. Pentru ca bebelușul să doarmă toată noaptea dai startul la diversificare mai devreme, înainte chiar de 4 luni

Din păcate sunt părinți care consideră că această tehnică va funcționa, în sensul că bebelușul simțindu-se sătul mai mult timp, el va dormi o perioadă mai lungă, nesimțind senzația de foame. Acest lucru este cât se poate de greșit, pe lângă faptul că bebelușii încă nu și-au dezvoltat aptitudinea de a mesteca, sistemul lor digestiv nu este suficient de matur pentru a procesa mâncărurile solide. În plus, începerea diversificării mult prea devreme poate conduce și la instalarea alergiilor vizavi de anumite tipuri de alimente.
4. Este ok ca bebelușul să doarmă într-un balansoar sau atunci când este în mișcare

Pentru unii bebeluși aceste obiceiuri pot fi benefice doar pentru o scurtă perioadă, mai exact pentru câteva minute, pentru a-i liniști și a-i ajuta să adoarmă, însă nu pe termen lung. În mișcare, bebelușii nu ajung în etapa cea mai profundă a somnului, care de altfel este și cea mai importantă. De altfel, cel puțin 50% din somnul bebelușului ar trebui să fie profund, pentru că acum creierul lucrează cel mai bine, eliberează hormonii de creștere și dezvoltare.
5. Copiii care nu dorm în timpul zilei vor dormi mai bine și mai mult peste noapte

Din contră, sabotând ora de somn din timpul zilei, bebelușii, copiii vor deveni mult mai agitați și mai nervoși din cauza oboselii, vor adormi mai greu, iar somnul lor peste noapte nu va fi profund și în plus se vor trezi și mai devreme a doua zi, nu mai târziu cum te-ai aștepta.

Astfel, pentru ca bebelușul tău să doarmă bine noaptea, trebuie să te asiguri că trage și-un pui de somn în timpul zilei. Este ca și cum i-ai alimenta rezervorul cu combustibil de somn. Cu timpul, pe măsură ce micuții se transformă în juniori, mai exact în jurul vârstei de 5 ani, nu vor mai avea nevoie de somnul de după-amiază.
6. Unii copii sunt răi când vine vorba de somn

Poate că vei avea nevoie de mai multă răbdare cu bebelușul tău, dar asta nu-l face să fie un copil rău sau un copil nepriceput în ceea ce privește dormitul. Cu timpul toți vor învăța să adoarmă singuri și mai presus de toate vor învăța cât de important este somnul în viața lor.

Cu toate că unii bebeluși preferă brațele mamei, un balansoar, scăunelul din mașină, niciun loc nu este mai potrivit pentru somnul de zi și cel de noapte decât propriul pătuț, iar noi am găsit unele dintre cele mai frumoase pătuțuri de copii. Îți recomandăm Tutti Bambini pentru design, pentru calitatea materialelor, pentru culorile ce pot fi inserate în orice decor şi nu în ultimul rând pentru faptul că la Tutti Bambini găseşti şi salteluţe confortabile pentru cei mici realizate pentru a oferi o postură corectă în timpul somnului.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *