Cum să-l faci pe bebeluș să doarmă în camera lui?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

După ce te-ai pregătit intens să amenajezi camera bebelușului, cu mult înainte ca el să pășească în această lume, i-ai cumpărat cel mai frumos mobilier, poate chiar Setul Milan Reclaimed Oak de la Tutti Bambini care include exact ceea ce ți-ai dorit pentru minunea ta, ai ales culori blânde și drăguțe, pentru că ai citit undeva că acestea contribuie la calmarea și liniștirea lui, te afli acum în situația în care nu-l poți convinge pe cel mic să doarmă în propriul pătuț.


Așa cum pentru a-l alăpta la sân a trebuit să ai răbdare, cum pentru a-l ridica în brațe prima dată ți s-a explicat că trebuie să-i susții cu grijă gâtul și la acest capitol, dormit, trebuie să ai răbdare și să înveți din propria experiență de părinte, de la propriul bebeluș și de ce nu de la alte mămici, care s-au confruntat cu această problemă.

Pentru că niciun bebeluș nu seamănă cu celălalt și tehnicile de adormire, de mutare în propriul pătuț pot fi diferite, însă cu exercițiu, calm și câteva trucuri poți reuși ce ți-ai propus, iar visul acela frumos, când dormeai opt ore întregi pe noapte, s-ar putea să se reîntoarcă mai curând decât ți-ai propus.

Cum spuneam, niciun bebeluș nu seamănă cu altul, sunt părinți care trec ușor peste această perioadă de tranziție, însă sunt și părinți chinuiți un pic de această etapă. Ceea ce trebuie să știi este că totul depinde de tine, doar tu vei putea reuși să construiești alături de cel mic obiceiuri sănătoase, printre care și cel de a dormi.
Acum poate camera bebelușului nu are decât frumoasele piese de mobilier, dar în curând va fi animată de prezența celui mic.

Așadar, cum să-l faci pe bebeluș să doarmă în pătuțul său.
1. După vârsta de 6 luni mulți părinți aleg să treacă la această nouă etapă, de a-l culca pe bebeluș în propriul pătuț. Este la vârsta la care micuțul a dobândit noi abilități, și-a întărit mușchii gâtului și deja a deprins un obicei în ceea ce privește programul de masă, însă în continuare doarme peste 12 ore. Astfel, pentru a-l convinge să doarmă în pătuțul lui creează-i un mediu cât mai apropiat de ceea ce a cunoscut până acum. Este important să perceapă acest spațiu ca al lui și nu ca pe un loc străin.

2. Dacă este nevoie mută-ți domiciliul pentru câteva zile la el în cameră pentru a-l face să se simtă în siguranță.

3. Petrece timpul cu el în acestă cameră atunci când nu doarme/dormiți.

4. Când ai decis mutarea în frumoasa lui cameră încearcă să pui în pătuț lenjeria pe care a folosit-o până acum, pe care a marcat-o cu mirosul pielii lui. Acest lucru îl va putea ajuta să se acomodeze mai ușor.

5. De asemenea, și mirosul tău ar trebuie să existe cumva pe această lenjerie de pat, așa că vezi cum faci să dormi și tu pe ea câteva zile 🙂

6. Răbdarea este cheia succesului în această etapă și vei avea mare nevoie de ea mai ales în primele zile. Pornește la drum cu tot ce-i mai rău în gând, această acomodare ar putea dura până la câteva săptămâni, dar s-ar putea, cine știe, să te surprindă micuța mogâldeață.
Totodată, nu uita că siguranța bebelușului este cea mai importantă, indiferent de perioada pe care o traversați. Așadar, asigură-te, chiar înainte de achiziție, că pătuțul este de calitate, este realizat din materiale solide, non toxice, verifică salteluța pătuțului și proprietățile acesteia și nu în ultimul rând lenjeria de pat.

La capitolul pătuțuri și salteluțe îți recomandăm să vizitezi siteul bebebrands.ro, secțiunea Tutti Bambini. Aceste pătuțuri nu numai că corespund din punct de vedere al siguranței bebelușului, dar au un design deosebit și, în plus, sunt evolutive.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *