Sfaturi pentru începătorii de Laser Tag

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Laser Tag este considerat un sport sau un joc de echipă, menit să antreneze atât corpul, cât și fizicul jucătorilor. Cu ajutorul tehnologiei laser, acest joc ste complet inofensiv. Vreți să mergeți pentru prima oară la Laser Tag în București și nu știți la ce să vă așteptați? Există câteva sfaturi de care începătorii pot ține cont pentru a beneficia de ceva mai mult decât „norocul începătorului”. Aceste sfaturi nu sunt obligatorii de urmat, însă vă pot oferi un avantaj dumneavoastră sau echipei dumneavoastră. Totuși, cel ami important sfat este să vă distrați!

Vestimentația

Pentru multe persoane, vestimentația nu reprezintă un subiect de interes, mai ales în cazul unui joc inofensiv. Totuși, modul în care alegeți să v îmbrăcați la o partidă de Laser Max poate determina succesul echipei sau nu. Multe persoane nu au în vedere faptul că arenele Laser Tag sunt luminate cu surse de lumină UV. În aceste surse de lumină, culorile deschise sau puternice, cum ar fi albul, verdele sau roșul vor strălucii și vor ieși în evidență, persoanele care le poartă devening astfel ținte foarte ușoare pentru adversari. Din această cauză, cea mai sigură variantă sunt hainele închise la culoare. Trucul legat de lumini și culori nu este valabil doar în cazul hainelor, ci și al accesoriilor și al încălțămintei, așa că puteți avea și asta în vedere.

Încălțămintea

Așa cum la sala de sport trebuie să purtați o încălțăminte confortabilă și care să vă permită să vă mișcați în voie, același lucru este valabil și în cazul unui joc de Laser Tag. Chiar dacă are loc în interior, jocul de Laser Tag este foarte solicitant pentru corp întrucât participanții trebuie să alerge, să sară, să se ascundă. Cele mai potrivite încălțări sunt cele de sport, poate chiar cele pe care le luați la sală. Puteți veni cu încălțări separate acolo și să vă schimbați. În cazul unor săli de Laser Tag este posibil chiar să vi se solicite acest lucru. Cel mai bine este ca atunci când sunați să faceți rezervarea, să vă interesați și despre acest aspect.

Harta arenei

Înainte de a începe jocul, îndrumătorii vor prezenta harta arenei. Uneori, este posibil ca ei să ofere și sfaturi de tipul „aici este un loc bun de pândit”, însă nu este general valabil. După câteva minute de joc, cele mai bune locuri de pândit și de tras vor ieși în evidență. Totuși, dacă sunteți de părere că vă aflați într-un loc foarte bun și observați că după ceva timp nu trece nimeni prin zona respectivă, ar trebui să aveți în vedere schimbarea ei deoarece scopul este să înfrângeți adversarii, nu să stați degeaba.

Tragerea la țintă

Nu toate lumea este înzestrată cu o țintă perfectă. De multe ori, deși sunteți siguri că aveți ținta pe adversar, laserul este posibil să treacă pe lângă. Pentru a evita acest incident, atunci când șansele de a nimeri adversarul sunt foarte mari, trageți de mai multe ori spre el – șansele cresc considerabil.

Hidratarea

Având în vedere faptul că este un joc destul de solicitant din punct de vedere fizic, hidratarea este foarte importantă. În fiecare pauză pe care o aveți, puteți bea puțină apă sau suc. Acest sfat este cu atât mai important cu cât condiția fizică nu este în cea mai bună formă.

Cel mai bun loc

În cauzl majorității arenelor de Laser Tag, cel mai bun loc pentru a ținti adversarii este de la etaj (dacă aveți așa ceva). Puteți vedea de sus tot ceea ce se mișcă și este mult mai greu să fiți nimerit de cei ce stau jos. Acest sfat nu este întotdeauna eficient deoarece este posibil ca unii jucători să gândească la fel, iar lupta cea mare să se dea chiar la etaj.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *