Sentimente pentru primul copil

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

O serie întreagă de sentimente apar odată cu primul copil, cu prima ta naștere. Lucrurile care ți se păreau înainte atât de inutile ori mult prea respingătoare ajung să îți placă. Astfel se face că îți adori copilul chiar și atunci când trebuie să îl speli sau să îi schimbi scutecelul murdar.

sentimente 1.jpg
sentimente 1.jpg

A fi mamă înseamnă să faci față transformărilor, dar și piedicilor care apar la tot pasul. De asemenea, trebuie să cunoști cum să gestionezi cel mai bine situațiile criză ce apar în relația dintre tine și copilul tău și să cunoști că întotdeauna cele mai frumoase sentimente sunt cele ale legăturii cu el. Fără îndoială, relația dintre voi doi este tot ceea ce contează, dar și cea care te-a transformat în ultima perioadă.

Și pentru a nu fi luată pe nepregătite atunci când îți vei ține bebelușul în brațe, iată o parte dintre lucrurile care ți se vor părea o obișnuință:

 1. vei respira împreună cu bebelușul, supraveghindu-l constant în așa fel încât să te asiguri că îi este bine. Da, deși acum acest lucru îți este o necunoscută, în realitate grija față de bebe te va determina să îl urmărești constant, fiindu-ți teamă că nu mai respiră sau că i se poate întâmpla ceva.
 2. îi schimbi scutecelul și totuși nu te strâmbi. Ei bine, o astfel de situație devine normală, ești datoare să ai grijă de el, să îl crești mare și să îl îngrijești.
 3. te vei simți răpusă de cele mai mari sentimente – dintr-o dată tot ceea ce credeai tu că este iubire va fi mult mai mică decât ceea ce simți tu pentru puiul de om pe care îl porți în brațe.
 4. vei plânge alături de el atunci când are colici și veți suferi împreună ori de câte ori este bolnav. Este normal, îl iubești mai presus de orice.
 5. te vei transforma în cea mai grijulie femeie – vei căuta să îl știi protejat, îl vei apăra în fața tuturor celorlalți, asemenea unei mari comori.
 6. descoperi în oglindă o altă femeie, o femeie total diferită de ceea ce erai până acum. Vei fi mult mai puternică pentru a putea face față tuturor problemelor. Și acest lucru se întâmplă doar de dragul lui.
 7. descoperi că tot ceea ce contează în lumea asta constă în lucruri mărunte, care îți aduc fericirea. Primul pas, prima băiță, primul dințisor sunt atât de mici, însă contează atât de mult, de această dată pentru tine. Sunt sentimente pe care nu îți dorești să le ratezi, sub nicio formă.
 8. prețuiești fiecare zi în care te trezești alături de el. Devine prețios orice moment pe care îl petreceți împreuna. Ce poate fi mai frumos decât ca puiul tău să îți zâmbească și să îl știi atât de fericit.
 9. dintr-o dată te vei trezi dimineața, vei deveni matinală, deși nu îți plăcea acest lucru. De asemenea, vei adormi alături de el în timpul zilei, cu scopul de a-ți reface rezerva de energie de care ai în continuare nevoie pentru a-l îngriji și ocroti.
 10. crezi iarăși în basmele copilăriei, în Moș Crăciun, în iepurașul de Paște ori chiar în Zâna Măseluță. Și totul începe să îți placă destul de mult.
 11. nu vei mai fi persoana fricoasă pe care o știai înainte. Dintr-o dată va trebui să fii atât de puternică pentru a-l apăra de tot ceea ce e mai rău. Vei avea o răspundere destul de mare ce te va face să te schimbi.
 12. nu mai rămâi la fel de visătoare precum erai înainte. Vei renunța la distracții, la orele târzii petrecute alături de prieteni și te vei dărui micuțului, vei sta lângă el, veți adormi împreună.
 13. renunți la plăcerile tale pentru a-i face copilului pe plac. Așadar, vei renunța la haine, farduri, poșete ori de câte ori îți va cere o jucărie nouă. Te vei bucura atunci când îi vei dărui ceea ce îi place și te împlinește doar zâmbetul său.
 14. vei abunda în dragoste față de toți cei din jurul tău. Vei fi o mămică atât de fericită încât cu siguranță se va observa.
 15. îți vei dori să schimbi tot ceea ce te înconjoară și face rău, îți vei dori o lume mai bună pentru că de acum încolo, aici va crește și puiul tău.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *