Rolul tatălui în sarcină și naștere

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Rolul tatălui în sarcină și naștere nu este greu de asumat atâta timp cât știe să își iubească partenera, fiind stimulat în același timp și de dorința de a-și cunoaște bebelușul.

rolul tatalui in sarcina si nastereÎn aceste două etape din viața unei femei, rolul partenerului este hotărâtor. Însă, toate aceste lucruri pot fi făcute doar atunci când tatăl va cunoaște să își iubească partenera într-atât de mult încât să prețuiască fiecare moment petrecut împreună cu ea. Și cum sarcina ori nașterea sunt lucruri care se întâmplă din voința ambilor parteneri nu trebuie să le fie greu să își ducă la îndeplinire sarcinile și să cunoască cum anume să se completeze.

Multe mămici își doresc cu nerăbdare să se apropie momentul nașterii pentru a-și cunoaște bebelușul. Au trecut printr-o experiență frumoasă, în care s-au simțit prețuite de parteneri, ajutate, îngrijite de dragostea celor din jur. După naștere, lucrurile par să se consolideze și mai mult. Partenerul de viață se va simți și el la fel de bine atunci când se știe în apropierea familiei, în apropierea soției pe care o iubește și în apropierea celui mai frumos, mic și neajutorat membru al familiei sale. Îi va lua ore în șir să îi privească, îi va plăcea să îi vadă că sunt bine. În sarcină, partenerul care își iubește soția va dori uneori chiar să preia el acest rol, din dorința de a-și scăpa partenera de frustrările cauzate de greutatea prea mare sau de perioadele mai grele din cele nouă luni. Astfel, rolul tatălui în sarcină și naștere este destul de mare, fiind un stâlp emoțional pentru parteneră, un om pe care se poate baza atât în perioada celor nouă luni, cât și în îngrijirea bebelușului.

Împărțirea responsabilităților în sarcină

Cele nouă luni de sarcină apar și cu perioade în care femeia trebuie să se obișnuiască cu noul ei statut. Aceasta va trece prin anumite perioade de rău, stările de greață și vărsăturile îi vor da mari bătăi de cap și astfel nu va mai fi la fel de puternică că înainte. În acest moment este timpul tatălui să intervină. Împărțirea responsabilităților zilnice este hotărâtoare. Dacă mai înainte de sarcină femeia era cea care plătea facturile, aspira camera, făcea curățenie ori mergea la cumpărături, de această dată sarcinile ar putea fi împărțite. Singura și cea mai mare responsabilitate a unei mămici este să își poarte în pântec cât mai bine bebelușul, să îl protejeze, să îi ofere cele mai bune alimente, un stil de viață sănătos și multă liniște. Așadar, zbaterile zilnice nu își mai au atât de mult locul, putând fi date tatălui în grijă.

Încearcă să ții cont de poftele partenerei!

Încă nu s-a demonstrat dacă în sarcină femeile au sau nu pofte, ce-i drept, o bună parte dintre ele profită la maxim de aceste lucruri, dorind să se știe răsfățate, iubite, protejate. Astfel, atunci când în mijlocul nopții te roagă să îi cumperi un anumit aliment, încearcă să gândești pozitiv și să îi aduci ceea ce îți cere. Până la urmă, nu e un efort prea mare, în comparație cu sarcina de care se îngrijește vreme de nouă luni. În acest mod, o vei face să se simtă răsfățată, fiind o dovadă în plus de iubire.

Libidoul partenerei

În perioada celor nouă luni de sarcină, numărul hormonilor este în creștere, așa că aceasta este posibil să îți ceară mai des să fii mai atent cu ea. Poți încerca să faci toate aceste lucruri și va trebui să te bucuri că îi ești prin preajmă în astfel de clipe. Însă, ori de câte ori aveți parte de astfel de momente pline de romantism, aveți grijă și la bebeluș și respectați întru totul recomandările medicului.

Nu vă arătați supărarea cu privire la greutate

În timpul celor nouă luni, femeia are un aport mare de kilograme și este posibil ca tot acestea să îi și rămană după. Așadar, nu aveți decât să vă obișnuiți. Va trebui să o faceți să se simtă bine, să se știe la fel de frumoasă și admirată de către voi. În acest mod va trece mai ușor peste astfel de perioade, va învața cum să își refacă stilul de viață și mai ales cel alimentar și nu se va arunca în diete drastice, mai ales în primele luni de alăptare.

Fii parte la nașterea bebelușului!

Atunci când medicul permite, poți încerca să fii parte la nașterea bebelușului. La un astfel de moment se merită să participi, să încerci să imortalizezi cele mai frumoase momente. În cazul în care nu poți privi către expulzie, ține-ți de mână doar partenera, trăiți împreună astfel de momente frumoase și faceți cunoștință amândoi, în același timp, cu micul vostru puișor. Ce poate fi mai frumos?!

După naștere, responsabilitățile se împart la doi!

Odată bebelușul venit pe lume, nu trebuie să te aștepți că rolul tatălui în sarcină și naștere se termină. Este bine ca toată această activitate să continue. Învățați împreună să schimbați scutece, să hrăniți bebelușul, să va jucați cu el și să îi oferiți tot ceea ce ar avea nevoie. Întrucât perioada după naștere implică recuperarea postpartum, atât în cazul nașterii prin cezariană, cât și în cazul nașterii naturale, implică-te în treburile casnice, prepararea hranei, cumpărături. Toate aceste lucruri o vor ajuta să își revină cât mai repede.

În cele din urmă, comunicați!

Femeia, atât în sarcină, cât și după naștere este mai sensibilă decât de obicei. Poate trece prin perioade de iritabilitate, stări de rău, perioade nefaste. Pentru ca totul să treacă ușor, tatăl mai are și rolul de bun sfătuitor. Comunicați și învătați-o să vă spună tot ceea ce o supăra. Astfel, totul va trece mai ușor, iar încrederea pe care o aveți unul în celălalt va fi mai mare!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *