Produse BIO pentru copii

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Produsele bio pentru copii, folosite atât în alimentație, îngrijire sau în orice alt domeniu al vieții de zi cu zi, nu mai sunt o modă, ele reprezintă un mod inteligent de a trăi.

Produse BIO pentru copii (1).jpg

Picture 1 of 2

Copiii sunt generația de mâine, cei care vor perpetua experiențe acumulate și cultura unui stil de viață sănătos. Un proverb chinez concentrează această idee astfel:“O generație plantează copacii, alta se bucură de umbra lor”.

Sănătatea nu este o joacă, mai ales atunci când vorbim despre copii. Un organism în formare are nevoie de “carburant” de calitate, educația jucând un rol important în acest demers. Cei “șapte ani de acasă” nu sunt doar un set rigid de reguli de bune maniere, ci felul în care formăm gustul pentru calitate, dorința de informare și respectul pentru autentic, disciplină. Părinții sunt primii care au nevoie să înțeleagă valoarea produselor bio, naturale și nu în ultimul rând sănătoase.

Într-un sens larg, produsele bio sau organice sunt cele realizate fără utilizarea substanțelor chimice, ori intervenții genetice. Cu alte cuvinte sunt cele ce beneficiază de girul unui organism de certificare. Practic, bio, organic sau ecologic înseamnă același lucru.

Mai mult, în procesul de preparare, sau confecționare, nu se alterează natura și nu se epuizează solul.

Produsele bio pentru copii sunt recomandate pentru orice vârstă, iar folosirea lor încă din primele luni de viață garantează formarea unui organism sănătos.

În materie de hrană, bebelușii beneficiază de alternative bio ale piureurilor de fructe și legume, laptele praf, cereale gustoase, ceaiuri aromate sau sucuri pline de vitamine.
Pentru îngrijire și igienă pot fi folosite uleiurile natural, cremele și săpunurile certificate bio.

Ca un plus de informație, există și scutece biodegradabile. Se găsesc atât în farmacii, cât și în magazinele specializate.

Să nu le uităm nici pe mămici, cele care atât în perioada de sarcină, cât și după au nevoie de o atenție deosebită. Hrană și vitamine, cosmetice sau îngrijire personală, totul poate fi bio și așa și trebuie. Natura oferă soluții infinite, proaspete, pure, aromate, gustoase, benefice pentru organism. Rețetele de la bunica, uitate în favoarea produselor oferite de marile brandurile care, uneori, din nefericire, atrag atenția publicului printr-un marketing foarte sonor, sunt din ce în ce mai căutate. Chiar dacă nu sunt foarte parfumate, sau unele dintre ele nu beneficiază de un ambalaj sclipitor, sunt cu siguranță sănătoase, cu ingrediente și metode de preparare naturale, făcându-și cu adevărat datoria!

Odată cu înaintarea în vârstă a copiilor, firmele de specialitate oferă alternative naturale pentru hrană și îngrijire, dar și pentru îmbrăcăminte, mobilier sau jucării.

Hăinuțe din materiale precum: in, bumbac, lână, mătase, sunt frumoase, colorate vesel, cu modele atractive, îmbracă deopotrivă fetițe sau băieței, crescuți în cultul produselor bio. Tot pentru ei sunt și jucării ecologice, din materiale naturale, confecționate cu un plus de siguranță pentru a fi utilizate de cei mici.

În îngrijire pot fi utilizate produse bio, evitându-se astfel reacțiile alergice, intoxicațiile sau orice alte probleme de sănătate date de compușii chimici, coloranți, parabeni.

Camerele copiilor sunt un univers foarte vast pentru firmele producătoare de mobilier și accesorii, iar designerii se întrec în soluții dintre cele mai inedite.

Dacă în materie de paletă cromatică, cerul este limita, modelele mobilierului se aliniază la categorii de vârstă, cu numeroase elemente de siguranță. Materialele folosite sunt lemnul natural, în esențe variate, până la cele exotice, pentru buzunare mai generoase, iar pentru textile cele natural, moi, pufoase, confortabile. Lenjeriile de pat, perdelele, halatele de baie, prosoapele, covoarele, mochetele, toate sunt confecționate din material ecologice și asigură un somn liniștit și o viață sănătoasă.

Tot produse bio putem folosi pentru copii și când mergem la piscină sau la mare. Pentru soare există numeroase produse certificate eco, creme de protecție, sau după plajă, ce sunt însoțite de certificatul necesar. Pielea absoarbe astfel materiale naturale, este apărată și protejată fără a fi agresată de asaltul chimicalelor.

Copiii se joacă, asta e, fără a se gândi că mami are multe de spălat după, dar asta nu este o problemă! Există și detergenți organici, așa încât rufele sunt curate, parfumate discret. De asemenea, pentru păstrarea unei igiene perfecte în casă pot fi folosite produsele bio. Universul bio adresat copiilor este construit de adulți inteligenți, ce respectă natura și nenumăratele sale binefaceri!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *