Cosmetice BIO

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Nu ne referim doar la femei atunci când vorbim despre cosmetice bio. Fie că este vorba despre săpun, gel de duș, șampon sau produse de ras, cosmeticele sunt prezente în viața noastră de zi cu zi. Cu atât mai mult pentru cele care folosesc mai multe produse pentru machiaj, alegerea unor astfel de cosmetice trebuie să fie cât mai atentă.

Cosmetice BIO (2)

Picture 2 of 6

Fenomenul bio a început să fie din ce în ce mai popular și la noi în țară. Oamenii au început să consume tot mai multe feluri de mâncare făcute din ingrediente bio, au început să fie mai atenți la etichetele care ne spun ce anume consumăm, dar și la produsele cosmetice care le folosim atât de des. Cosmeticele bio au început să fie tot mai căutate în comerț, dar, mai ales, au început să fie produse chiar în casele fiecăruia. Întâlnim numeroase filmulețe sau articole pe internet care ne învață cum să ne facem o multitudine de astfel de cosmetice bio, de la săpun și pastă de dinți, până la deodorante și creme anticelulitice. Și de ce să nu ne acordăm puțin din timpul nostru pentru astfel de proiecte? Mai ales când vedem câte ingrediente chimice cu un impact negativ asupra noastră întâlnim la orice astfel de produs.

Cosmetice bio pentru graviduțe

Într-o astfel de perioadă a vieții noastre, parcă grijile se dublează. Acordăm o mai mare atenție mediului în care trăim, persoanelor care ne înconjoară, cu ce ne hrănim, dar și produselor cosmetice pe care le folosim. Într-o astfel de perioadă, ești foarte atentă la orice cremă de corp sau produse de îngrijire pe care le folosești, deoarece riști să îi faci rău micuțului care crește în burtica ta.

De aceea, specialiștii recomandă cosmeticele bio, fiind cele mai sănătoase și singura alternativă pentru îngrijire atunci când ești gravidă. Așadar, cosmeticele industriale care conțin diverși conservanți nu vor avea efecte asupra fătului. Dacă citim câteva astfel de etichete, întâlnim parabenii, care sunt cei mai periculoși conservanți din astfel de produse. Parabenii sunt asociați cu un risc crescut de avort spontan sau complicații de sarcină.

Cosmeticele bio sunt făcute din ingrediente naturale, în special plante sau uleiuri esențiale, care nu conțin astfel de substanțe nocive pentru sănătatea noastră. Fie că îți dorești un gel de duș, un săpun, un gel exfoliant sau un lapte demachiant, cosmeticele bio sunt alegerea ideală.

Cosmetice bio pentru bebeluși

La fel ca în cazul nostru, și la bebeluși există produse care conțin anumite ingrediente care le pot crea probleme de sănătate. Pentru a ne asigura că pielea și părul bebelușului sunt curate, hidratate și, mai ales, sănătoase, optați pentru cosmetice bio pentru bebeluși.

Problema cea mai mare a părinților este că se feresc de astfel de produse bio pentru că prețul lor este mai ridicat. Totuși, există și situații în care un preț ridicat semnifică un produse cu o calitate ridicată. La sfârșitul zilei, micuții noștri sunt cei mai importanți, iar dacă produsele cu ingredientele naturale sunt 100% sigure, atunci doar acestea trebuie să atingă pielea lor delicată. Mai ales în perioada verii, când alegem crema de protecție solară. Aici trebuie să acordă o atenție sporită, pentru că radiațiile solare pot provoca o multitudine de probleme grave, așadar nu ne mai dorim și alte probleme.

Dacă nicicum nu te-am convins să optezi pentru astfel de produse, încearcă să cumperi cosmetice care nu au în lista de ingrediente parabeni, parfumuri sintetice sau organisme modificate genetic.

Pentru mai multă inspirație, vă las să vă delectați cu galeria noastră foto în care regăsiți recomandările noastre cu privire la tipurile de cosmetice bio.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *