8 beneficii ale uleiului de argan

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Beneficiile uleiului de argan sunt surprinzătoare. De la îngrijirea atentă a pielii, tratarea celulitei, ba chiar și obținerea unui bronz uniform, acest ulei este folosit încă din cele mai vechi timpuri.

ulei de arganDin gama de cosmetice BIO, pe care o poți regăsi aici, uleiul de argan este folosit în industria cosmeticelor mai ales datorită proprietăților sale curative. Separat de îngrijirea pielii, uleiul de argan reușește uneori să trateze cancerul sau alte afecțiuni ale organismului la fel de grave.

Iată mai jos 8 beneficii ale uleiului de argan:

  1. Protejează și însănătoșește firul de păr  – aceasta este una dintre cele mai cunoscute proprietăți ale sale. Nu putem rosti nimic despre uleiul de argan fără să ne gândim la îngrijirea părului. Așa după cum veți putea citi aici despre uleiul de argan ajută firul de păr să devină mai mătăsos și mai puternic, îl ferește de radiațiile ultraviolete prea puternice și reușește să îi ofere mai mult volum. Îl hidratează, îl netezește și hrănește părul până la rădăcină.
  2. Îngrijirea tenului – hidratează foarte bine pielea de la nivelul feței, oferindu-i acesteia elasticitate și fermitate. Reușește să estompeze ridurile, tratează pielea uscată, are efect tonic și protejează pielea de efectele nedorite ale soarelui. În plus este un bun cicatrizant.
  3. Uleiul de argan folosit la îngrijirea unghiilor – iată un alt argument pentru care uleiul de argan ar trebui folosit. Aplicați seara înainte de culcare puțin ulei de argan la nivelul unghiilor și acesta va avea grijă de cuticule, întărind în același timp unghiile. În plus, ajută la tratarea ciupercii piciorului.
  4. Scapi de mătreață – uleiul de argan are beneficii nenumărate și asupra scalpului. Hidratează pielea scalpului destul de bine și te scapă de mătreață. În plus, calmează mâncărimile provocate de iritații ale scalpului.
  5. Are grijă de pielea mâinilor – de regulă, mâinile sunt cele mai expuse aerului rece, dar și diferitelor substanțe nocive. De aceea, cu ajutorul uleiului de argan, pielea de la nivelul mâinilor rămâne catifelată, netedă, fiind stimulată regenerarea celulelor.
  6. Tratează vergeturile – după naștere aproape orice femeie se confruntă cu apariția vergeturilor. Uleiul de argan reușește să recupereze pielea afectată de vergeturi, restabilind elasticitatea în zona în care au apărut. Este bine să folosiți ulei de argan și în scop de prevenție.
  7. Previne și tratează celulita. Aspectul pielii de „coajă de portocală” este destul de neplăcut, supărând aproape orice femeie, indiferent de greutate. De aceea, este bine să masezi zonele afectate de celulită cu ulei de argan și vei observa rezultatele. Uleiul de argan stimulează circulația sanguină și reduce stratul de grăsime situat chiar sub piele.
  8. Uleiul de argan te ajută să ai un bronz sănătos – aplicat chiar imediat după expunerea la soare, acesta previne apariția iritațiilor provocate de radiațiile UV și îi oferă pielii un aspect foarte plăcut. De asemenea, contribuie la menținerea bronzului cât mai mult timp.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *