5 produse bio pe care trebuie să le folosești și care trebuie să se regăsească în casa ta

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Sănătatea este cel mai de preț lucru și tocmai de aceea, ea trebuie prețuită destul de mult. Atunci când ai un copil trebuie să te preocupe și mai mult stilul de viață și uneori chiar ar trebui să impui reguli alimentare atunci când vine vorba de sănătate. Știm cu toții că produsele din comerț conțin multe E-uri, conservanți și coloranți, iar modalitatea de preparare a acestora este supusă unor mari semne de întrebare.

gojiIncluderea în alimentație a produselor bio reprezintă o variantă potrivită pentru sănătatea familiei. Acestea au numeroase proprietăți, reușesc să prevină și chiar să vindece boli grave, cu ajutorul lor zahărul își găsește un înlocuitor, iar medicamentele sunt înlocuite de proprietățile terapeutice ale plantelor sau fructelor.

Iată mai jos 5 produse bio pe care trebuie să le folosești și care trebuie să se regăsească în casa ta:

1. Aceste fructe de goji oferă oricui o porție în plus de sănătate. Au un gust bun și reușesc să ofere oricărui organism mai multă energie și vitalitate. Fructele de goji sunt folosite de mult timp în medicina alternativă, de peste 2000 de ani, avându-și originile în Tibet. Se spune despre ele că conțin 18 aminoacizi, numeroase minerale și vitamine, precum magneziu, fier, calciu, potasiu, cupru și seleniu, dar și vitaminele din grupul B, vitamina A, vitamina E, acizi grași nesaturați, fenoli și polizaharide. Stimulează sistemul imunitar, au efect antioxidant, luptă împotriva cancerului, oferă o mai bună sănătate pielii și ochilor, reglează nivelul de zahăr din sânge, previn îmbolnăvirile ficatului, ajută în curele de slăbire – acestea sunt cele mai cunoscute proprietăți ale acestor fructe ce pot fi consumate în numeroase variante.

2. Acest sirop de agave bio este foarte sănătos pentru oricine și poate fi folosit în numeroase moduri. Acest sirop poate înlocui destul de ușor zahărul, având un gust dulce și foarte bun, fiind bine tolerat de orice organism. Poate fi folosit și la prepararea prăjiturile, prin coacere acesta nu își pierde caracteristicile.

3. Turmeric este o plantă de origine din India, ce face parte din aceeași categorie cu ghimbirul. Așa cum este și firesc are numeroase proprietăți terapeutice, prevenind îmbolnăvirile. Are rol antiinflamator, previne afecțiunile digestive, tratează tulburările hepatice, previne apariția bolilor de piele, vindecă rănile. Previne formarea cheagurilor de sânge ce pot conduce la atac cerebral sau infarct.

4. Uleiul de cocos are numeroase proprietăți, fiind benefic în primul rând pentru păr, redându-i sănătatea și strălucirea. Acesta are proprietăți antivirale, antifungice și antibacteriene. Stimulează creșterea părului, stopează căderea lui și reușește să îi ofere mai mult volum și strălucire.

5. Ginsengul este una dintre cele mai cunoscute plante medicinale din întreaga lume. Stimulează memoria, este un bun energizant, tratează indigestia, febra și chiar probleme ce cauzează infertilitatea. Stimulează imunitate, tratează infecțiile, combate oboseala, dar și depresia și anxietatea. Toate acestea arată că ginsengul este un produs care merită să se găsească în fiecare casă.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *