O șansă pentru o familie împlinită cu poiectul “O Șansă Pentru Cuplurile Infertile”

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Din păcate, infertitilitatea este una dintre problemele cu care se confruntă multe dintre cuplurile din ziua de azi. Din dorința de a deveni părinți, se fac tratamente numeroase, dar orice sacrificiu se șterge parcă cu buretele în momentul în care pe testul de sarcină se observă cele două liniuțe, atât de mult așteptate.

FIV 5

Picture 5 of 5

Pași mici, spre victoria finală

Tratamentele urmate pentru a reuși să aibă bucuria de a deveni părinți sunt numeroase, dificil de suportat din punct de vedere fizic, psihic și financiar. Dar, din păcate, multe cupluri au fost nevoite să abandoneze lupta pe parcurs, deoarece efortul financiar a fost unul prea mare. Resemnarea a intervenit în viața lor, iar speranța că vor reuși să devină părinți a rămas bine ascunsă, într-un colț al minții.

Un pas uriaș pentru 400 de cupluri

Pentru a oferi multor cupluri șansa de a avea proprii copii, Primăria Capitalei, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, a decis derularea unui program prin care se oferă un sprijin financiar în valoare de aproximativ 3.000 de euro. Acești bani, acordați sub formă de vouchere, sunt folosiți pentru a urma procedurile de fertilizare in vitro. Nu mai puțin de 415 cupluri au decis să profite de acest ajutor și s-au înscris încă din prima lună de program.

Peste 200 de dosare aprobate

După cum spuneam, în prima lună de program, s-au înscris deja 415 cupluri. Lucrurile merg bine și deja 209 de dosare au primit aprobarea. După aprobare, acestea au fost și depuse la sediul Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti și deja lucrurile au intrat în linie dreaptă, iar cuplurile așteaptă cu nerăbdare clipa când vor putea efectua FIV-ul.

Două vouchere

Sprijinul financiar este acordat sub forma a două vouchere pentru fiecare solicitare, dar care sunt eliberate în același timp. Voucherul pentru tratamentul pentru stimulare este în valoare de 4.600 de lei, în timp ce cel de-al doilea voucher se acordă pentru intervenția medicală propriu-zisă de FIV, iar acesta are o valoare dublă, de 9.200 de lei.

O șansă pentru 1.000 de cupluri

Potrivit inițiatorilor acestui program, nu mai puțin de 1.000 de cupluri din Capitală cu indicație medicală pentru FIV sunt eligibile pentru a fi alese. În cadrul acestora, vârsta partenerei este între 24 și 45 de ani. Pe site-ul ASSMB este publicată atât lista unităților sanitare sau a farmaciilor incluse în cadrul programului derulat de cele două instituții, dar se poate completa și online cererea de înscriere.

 

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com