Jocul de luni: Rețeta succesului în familie

Sunt momente în care simțim că parcă nu mai suntem atât de conectați în familie pe cât ne-ar plăcea, că nu mai petrecem timp împreună. Pentru a ajută la rezolvarea acestei probleme, Adriana Mitu, parenting trainer, ne propune un joc tare frumos: Rețeta succesului în familie. Iată cum se joacă.


Familia este la fel ca un organism”, spune Adriana Mitu. „Fie este funcțională, sănătoasă, fie mai întâmpină diferite hopuri.”
În momentele în care întâmpinăm hopuri în familie, este bine să ne amintim că împreună trecem peste orice obstacol și ne vindecăm orice rană. O soluție pentru conectarea în familie este următorul joc terapeutic, care, chiar dacă se folosește cu precădere în terapia de familie, poate fi jucat și acasă.
Rețeta succesului în familie este foarte ușor de jucat, iar rezultatul n-are cum să fie altfel decât savuros. Adriana Mitu ne-a spus regulile la Happy Music cu Ruxandra și Marius. Dacă ai ratat emisiunea, ascultă-le în podcast sau citește-le mai jos.
Rețeta succesului în familie
Iată un joc amuzant, de jucat în familie, în care puteți afla nevoile voastre și ale celorlalți, precum și să găsiți o punte de legătură pentru a împlini și armoniza toate aceste nevoi.
Acest joc ajută la:
• imbunatatirea relațiilor în familie;
• cunoasterea nevoilor tuturor membrilor familiei;
• o mai bună cooperare între membrii familiei.
Luați o foaie și câteva creioane și scrieți împreună rețetă pentru o familie fericită. Includeți ingredientele, cantitatea și modul de preparare. Fiecare membru al familiei trebuie să adauge măcar un ingredient. Aveți în vedere lucruri precum: emoții, gânduri, comportamente, nevoi.
Găsiți un exemplu al jocului pe itsybitsy.ro.


Lasă un Comentariu...

*