Gândurile sincere ale prezentatoarei TV, Magda Vasiliu

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Femeile trec prin transformări, aşa cum întreaga societate trece. De-a lungul vremurilor, femeile au vrut să fie casnice, să se ocupe în tihnă de familiile lor sau au vrut să demonstreze cât de puternice sunt, luând frâiele vieţii, planificând şi tinzând să-şi clădească cariere dintre cele mai diferite.

Ganduri sincere ale prezentatoarei TV Magda Vasiliu

Feminismul
Feminismul este o doctrină teoretică şi de acţiune conform căreia se invocă egalitatea în drepturi între sexe şi afirmarea femeii în societate prin extinderea rolului acestora.
În anul 1792 apare cartea intitulată „A Vindication of the Right of Women”, tartând egalitatea între femei şi bărbaţi. Termenul de feminism s-a răspândit în Europa la jumătatea secolului al XIX-lea.
Feminismul este o mişcare protestatară susţinută de femei, având ca obiective atacul legal împotriva tuturor formelor de discriminare sexuală, atacul împotriva socializării tradiţionale în funcţie de sex şi atacul împotriva practicilor sextismului instituţionalizat.

Societatea românească
Egaliatea în drepturi a generat o societate românească în care femeile demonstrează cu uşurinţă că pot îndeplini mare parte dintre sarcinile specifice bărbaţilor. A generat o dorinţă imensă de realizare pe plan profesional, în defavoarea familiei tradiţionale. A transformat mama într-o femeie permanent ocupată şi mai interesată de propiile reuşite profesionale decât de reuşitele şi ascensiunile şcolare ale copilului. Într-un moment în care familia pare să piardă din valoarea cu care am fost obişnuiţi, femeia poate demonsta cu uşurinţă tendinţele sale spre feminism, susţinute de dezechilibrul major în care se trăieşte.

Gândurile prezentatoarei TV Magda Vasiliu
Într-o postare de pe pagina sa de Facebook, Magda Vasiliu îşi prezintă într-un mod sincer şi limpede părerea despre emanciparea femeii.
Prezentatoarea susţine că emanciparea femeii a distrus, de fapt, femeia. Este de părere că femeile au ajuns într-un punct în care au constatat că tendinţa lor de a fi puternice şi de a deţine joburi complicate şi solicitante, le-a anulat posibilitatea de a-şi creşte frumos copiii, de a-şi face timp pentru îndeletniciri delicate şi frumoase specifice lor, de a da un start lin în viaţă celor mici. În goana acestei vieţi încordate, femeia a uitat să mai fie femeie, a uitat tot ce a moştenit de la mame şi bunici, s-a uitat pe sine într-o pereche de jean şi a rătăcit rochia printre amintiri. Copilul femeii din ziua de azi este privat de bucuria de a învăţa lucruri simple de la mama lui, şi este dus, vrea-nu-vrea, la cursuri care ar trebui să-l instruiască.
În faţa acestor rânduri, prezentatoarea îşi împărtăşeşte temerea prin care nu crede că aceasta este varianta pe care femeile şi-o doresc pentru ele şi pentru familiile lor.

Femeia de azi
În asentimentul perezenatoarei, stau deciziile pe care mare parte dintre femei le iau în ultimul timp. Sunt din ce în ce mai multe cele care preferă să-şi oprească ascensiunile profesionale şi să-şi facă timp pentru ea şi pentru familia ei, care preferă să facă dulceţuri şi prăjituri, care alege să îmbrace rochii delicate, care vrea să se joace la orice oră cu copilul ei şi care vrea să-şi srijine soţul într-un moment de răscruce.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *