Toți copiii îl știu: Fenomenul MOMO – un joc periculos pentru copilul tău!

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Te-ai gândit vreodată că accesul la tehnologie poate determina pericole pentru copilul tău? De crezut sau de necrezut, iată că orele petrecute în fața tabletei sau telefoanelor mobile i-ar putea conduce pe copii la încercări negândite de noi, adulții.

copilDin ce în ce mai multe jocuri pătrund în mediul online, având un singur scop – dorința de a-i subjuga sau mai bine zis determina pe copii să încerce chiar să se sinucidă. Unul dintre acestea este MOMO, un joc de care copiii de vârste școlare (7-12 ani) se pare că au auzit și singurul lucru pe care îl fac este să îi caute înfățișarea acestui personaj și chiar să îi vorbească.

Deși are trăsături grotești, cu ochi bulbucați și păr negru, MOMO pare-se că atrage din ce în ce mai mulți tineri, ba mai mult decât atât o fetiță din Argentina, de numai 12 ani s-a sinucis, filmându-se mai înainte de a face acest lucru. Persoana care se află în spatele acestui avatar nu a fost identificată de autorități și le transmite copiilor anumite comenzi pe care să le execute, în caz contrar îi amenință că vor păți ceva grav dacă nu îl ascultă.

Discută cu copilul tău, întreabă-l ce se petrece cu el și mai ales verifică tot ceea ce face în mediul online. De asemenea, ar fi bine să îți întrebi copilul dacă a auzit de MOMO și găsește o strategie să stea cât mai departe de astfel de amenințări.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *