Top 3 județe cu cele mai puține firme

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Covasna, Ialomița și Giurgiu sunt, în această ordine, județele cu cele mai puține societăți comerciale din România. Județul Covasna are înmatriculate 13.283 firme, Ialomița are înregistrate 13.849 societăți comerciale, iar lista firmelor din Giurgiu cuprinde 15.213 entități.

În total, cele trei județe numără 42.345 de firme, din care mai sunt active doar 33.901. Într-un top al celor mai mari companii din aceste județe, conduce Ialomița, cu un producător cunoscut de ulei, urmat de Covasna cu o fabrică de lactate și Giurgiu cu o fabrică de prelucrare a oțelului.

Clasamentul realizat în funcție de cifra de afaceri a primelor zece societăți comerciale înregistrate în cele trei județe este dominat însă de Giurgiu, cu cinci firme, urmat de Covasna cu 3 societăți și Ialomița cu două companii.

După numărul de angajați, Covasna este județul care domină între cele trei județe, cu șase firme între 500 și 1.000 de angajați. La coada clasamentului se află Giurgiu, cu o singură companie cu peste 500 de angajați.

Toate aceste date sunt extrase dintr-o analiză pusă la dispoziție de platforma de instrumente de business Termene.ro.

Această analiză este doar un exemplu despre cum poți să afli în timp record informații relevante despre orice zonă/județ/localitate din România și din orice domeniu de activitate, date de care ai nevoie în dezvoltarea afacerii tale. Prin integrarea într-un singur loc a  tuturor surselor oficiale (Monitorul Oficial, Recom, Buletinul Procedurilor de Insolvență, Arhiva Electronică de Garanţii Reale Mobiliare, Recom, Instanțele de judecată, etc), platforma nu îți generează doar lista firmelor din Giurgiu, Covasna sau Ialomița, ci îți oferă posibilitatea să le triezi după domeniile care te interesează, să faci o analiză sectorială pe baza cifrei de afaceri, profitului, cash flow-ului, numărului de angajați, riscului de insolvență.

De exemplu, poți genera doar lista de firme din Giurgiu, care numără 15.213 firme, din care 12.129 sunt active, peste 14.800 sunt micro și doar 42 de societăți se încadrează în categoria firmelor mijocii și mari.

Tot despre județul Giurgiu afli că are peste 80 de firme în procedură de insolvență și peste 400 care au datorii către bugetul de stat.

Cea mai mare firmă din județul Giurgiu a avut în 2017 o cifră de afaceri de 357 milioane lei și 66 de angajați.

Puțin peste 6.000 din lista firmelor din Giurgiu au raportat profit net în anul 2017.

De asemenea, pentru cazurile particulare de companii analizele termene.ro îți indică structura acționariatului, conexiunile cu alte firme, contracte cu statul și litigiile cu terți.

Toate aceste date precum și modificările pe care le operează partenerii tăi de afaceri îți pot fi trimise zilnic, prin email sau sms. Pe baza acestor informații poți să iei cele mai corecte decizii și să stabilești relații de business pe termen lung.

Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/chart-graph-hand-paper-590014/

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *