Top 3 cărți motivaționale pentru mămici

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

De când ai devenit mamă, simți că trăiești una dintre cele mai frumoase bucurii din lume. Zâmbetul micuțului tău, primele cuvinte rostite, primii pași pe care a reușit să-i facă de unul singur – toate acestea te-au bucurat până la lacrimi. Iubești să-l vezi cum crește, cum se dezvoltă și cum, în același timp cu el, te (re)descoperi și tu, cum experimentezi noi senzații, emoții și trăiri.

Top-3-cărți-motivaționale-pentru-mămici

sursă foto: unsplash.com

În același timp, ca mamă de profesie, întâmpini și tot felul de provocări atât în ceea ce te privește, cât și în ceea ce privește modul în care te raportezi la universul emoțional al celui mic.

Noi îți recomandăm cu căldură 3 cărți motivaționale pentru mame, în urma cărora vei putea privi lucrurile din noi perspective.

Cele cinci limbaje de iubire ale copiilor – Gary Chapman

Pentru a se dezvolta armonios din punct de vedere psiho-emoțional, copilul are nevoie să simtă că este iubit și să i se transmită acest lucru în limbajul propriu. Da, ai citit bine: fiecare copil, la fel ca fiecare adult, are propriul limbaj de iubire.

Astfel, în timp ce pentru unii micuți este extrem de important timpul pe care părinții îl petrec cu ei zi de zi, pentru alții este mai semnificativă tandrețea fizică, exprimată, de pildă, prin mângâieri ocrotitoare seara, înainte de culcare.

Cum poți să-i transmiți copilului tău că ești alături de el și că este iubit cu adevărat? Învățându-i propriul limbaj de iubire, decodându-l, iar apoi transmițându-i mesaje în limbajul respectiv.

Sigur, să înveți și să aplici limbajul de iubire al copilului, care poate fi diferit de al tău, este un lucru care trebuie exersat zi de zi. Poți începe să faci acest lucru chiar în timp ce citești Cele cinci limbaje ale iubirii, scrisă de celebrul autor al seriei cu același nume, Gary Chapman.

Despre somn. De ce este vital să dormim și să visăm – Matthew Walker

Ca mamă, parteneră, prietenă, cu siguranță vrei să îndeplinești toate sarcinile: să ai grijă de copil, să pregătești tot timpul mâncare proaspătă, să-l scoți pe cel mic la plimbare, să faci cumpărăturile, să petreci timp alături de partener, să mai vizionezi un film din când în când, să îți suni părinții să te asiguri că sunt bine, să nu uiți să le urezi „la mulți ani” prietenelor din grupul tău. Toate aceste lucruri sunt atât bucurii, cât și responsabilități, iar din dorința de a le face pe toate, cât mai bine, mereu, uiți de un aspect esențial: odihna personală.

Somnul joacă un rol vital în viața de zi cu zi și ne menține sănătoși, după cum explică profesorul de neuroștiințe și psihologie Matthew Walker. Mai precis, cele 7-8 ore de somn recomandate de specialiști contribuie la întărirea sistemului imunitar, la refacerea metabolismului, la menținerea sănătății cardiovasculare și nu numai.

Despre toate aceste beneficii, precum și despre multe altele poți citi în Despre somn. De ce este vital să dormim și să visăm. În urma lecturii, vei începe, cu siguranță, să acorzi o atenție sporită odihnei personale. Până la urmă, doar având grijă de tine, poți avea grijă și de puiul tău, și de celelalte relații interpersonale esențiale din viața ta.

Curajul de a fi vulnerabil – Brené Brown

Vulnerabilitatea nu este nicidecum o slăbiciune, ci un act de curaj autentic, pe care fiecare dintre noi ar trebui să și-l asume, pentru o viață lăuntrică armonioasă, explică autoarea.

Cartea tratează teme dureroase, dar actuale și „extrem de” prezente, precum gândurile negative cu care fiecare dintre noi se confruntă, modul în care ne construim mecanisme de apărare și modul în care se manifestă ele în relațiile cu ceilalți. Toate acestea se reflectă, inevitabil, și în rolul de mamă.

Pentru a crește un copil sănătos emoțional, este esențial să ai mai întâi TU grijă de propria sănătate emoțională. În acest sens, Curajul de a fi vulnerabil te va ajuta să ai o nouă perspectivă asupra lucrurilor și, printre altele, îți va da un impuls să te arăți așa cum ești: și vulnerabilă, și cu nevoia de a primi, din când în când, ajutor din partea celorlalți, și sinceră și asumată în ceea ce privește sentimentele pe care le trăiești uneori (neputința, teama, furia).

Pe CLB găsești și alte cărți motivaționale valoroase, pe care îți recomandăm cu drag să le incluzi în biblioteca personală. Conțin lecții utile pe termen lung și te ajută să te privești și să privești lucrurile și relațiile care te înconjoară dintr-un nou unghi.

Nu uita că, doar învățând să-ți recunoști și accepți propriile emoții, poți să-l ajuți pe cel mic să își recunoască și accepte emoțiile și, astfel, să crească sănătos și la interior, nu doar la exterior.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *