Temele pentru acasă şi lucrul cu cei mici

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Educarea şi instruirea copiilor continuă şi acasă, nu se produce doar pe băncile şcolilor şi pe covoraşele vesele ale grădiniţelor.  Întregul proces de educare presupune multă muncă şi asumare, atât din partea celor mari, cât şi din partea celor mici.

Deşi acceptat cu greu, lucrul de acasă, reprezentând temele celor mici, este o continuare a procesului de învăţare demarat în instituţiile de învăţământ, având rol de consolidare. Rolul cadrelor didactice este de  găsi cele mai bune căi prin care se realizează acest proces, iar rolul tău de părinte este acela de a asigura şi susţine continuarea studiului acasă.

Vei încerca să te implici în lucrul de acasă al copilului tău, indiferent de vârsta acestuia. Şi nu doar pentru a impune efectuarea temelor şi învăţarea, dar şi pentru a te asigura că există toate pârghiile necesare efectuării acestor sarcini. Nu este suficient să-i faci program de teme şi să i le verifici, ci trebuie să îi pui la dispoziţie un birou, rechizitele necesare, sursele de informare, culegeri, manuale, materiale, fişe. Va trebui să-l susţii atât în etapa când învaţă să ţină corect creionul în mână, cât şi în cea în care are de lucrat proiecte elaborate şi documentate. Nu vei face nimic în locul lui, ci îl vei ajuta să-şi dezvolte abilităţile necesare învăţării şi dezvoltării.

Astfel, cu prichindei prin casă care cât de curând se fac mari şi vor fi angrenaţi în varii proiecte, vei constata că-ţi va fi de mare folos să ai la îndemână o imprimantă. Vei scuti  timp dar şi banii daţi pe cărţi  de colorat, pe caiete speciale, pe cărţi greu de procurat, vă va fi de folos să printaţi  teme transmise online şi să procuraţi adeverinţe, tabele sau  fişe.

Îţi va fi uşor să întreţii imprimanta în condiţii bune de funcţionare, atâta timp cât îţi procuri tot ceea ce ai nevoie pentru toner imprimantă, cartuşe şi coli de hârtie.

Imprimanta locală

Imprimanta  este o componentă periferică ataşată unui computer. Existând  şi tipuri de imprimante care pot funcţiona independent de un PC, vei alege varianta care se potriveşte posibilităţilor tale. Potrivită pentru acasă, este imprimanta locală, care va funcţiona conectată la calculator. Imprimanta va fi  conectată şi configurată în Windows, cea mai comună metodă fiind  cea prin intermediul unui cablu USB. În funcţie de Windows-ul instalat în calculator, se va efectua conexiunea între PC şi imprimantă. PC-ul va detecta astfel imprimanta, o va accepta în sistem şi va permite conectarea automată şi printarea.

Pentru ca instalarea imprimantei în reţeaua locală să se facă uşor şi pentru ca funcţiile să fie accesate cu uşurinţă, este foarte important ca PC-ul să accepte modelul de imprimantă, să o recunoască  şi să permită printarea. De aceea, este foarte important să  cunoşti  toate datele tehnice ale celor două dispozitive şi să urmezi paşii corecţi pentru conectare. Modele noi de calculatoare pot efectua o conectare automată la imprimantă, însă în cazul modelelor mai vechi, este posibil să fie nevoie de o conectare manuală.

Imprimanta în sistem wireless

În cazul în care alegi o  imprimantă  utilizată prin conectare la reţelele wireless, principala condiţie este ca imprimanta  să permită o astfel de conectare. Este  important ca dispozitivele din care se va face copierea să fie conectate la aceeaşi reţea, astfel că va trebui să efectuezi o configurare a reţelelor WiFi.

Prin utilizarea reţelelor wireless, vei asigura posibilitatea printării din orice sursă,  de pe tabletă, telefon sau alt suport, atâta timp cât configurările sunt  corecte şi  acceptate de toate dispozitivele.

Majoritatea imprimantelor de ultimă generaţie,  permite utilizarea atât local, conectat la un PC, cât şi în reţele wireless.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *