Tehnici de negociere cu copilul

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Astăzi, tot mai multe cupluri aleg să facă un singur copil, și lui, lui sigur îi oferă totul, de multe ori fără limită, de multe ori fără să se gândească cum îl influenţează. Toate acestea pentru că ei nu au avut copilăria perfectă și nu vor ca micuţului să-i lipsească ceva.

Tehnici de negociere cu copilul (2).jpg

Picture 2 of 3

Ei bine, părinți, trebuie să învățați să-i spuneți nu. Poate că acum este mic și vă doare să-l vedeți supărat, plângând, însă, mai târziu este posibil să regretați că nu ați luat măsuri la timpul potrivit.

Este extrem de surprinzător, cum el atât de mic, căci tehnica negocierii poate debuta încă de la 2 ani, nu poate să se exprime bine în cuvinte, dar reușește să vă șantajeze și să obțină întotdeauna ceea ce-și dorește. Și poate că este un lucru mărunt, dar este bătălia pe care el a câștigat-o.

Este adevărat, să negociezi cu copilul tău este o provocare cu care te confrunți în fiecare zi, însă numai astfel vei putea reuși să crești un copil responsabil care nu este obișnuit să i se ofere totul de-a gata.

Este greu, dar este frumos să vezi, cum în timp, această mână de carne reușește să trateze cu tine, să îți aducă argumente vizavi de ceva ce-și dorește.

Pe măsură ce crește, discuțiile, negocierile devin tot mai interesante și dacă totuși cedați presiunilor, învățați măcar să dați valoare acestor favoruri și învățați să-i spuneți că acceptați aceasta variantă numai pentru el. În felul acesta, în timp, va înțelege că și el, la rândul său, trebuie să cedeze doar pentru voi, cu toate că poate nu este de acord cu rezultatul la care s-a ajuns.

De asemenea, este important ca întotdeauna să aveți ultimul cuvânt, cum la fel de important este ca uneori să-i lăsați impresia că a câștigat.

De exemplu, pentru situațiile în care este deja mare și pretențiile cresc proporțional cu vârsta și așteptările tale, pentru acordarea votului de încredere trebuie să se ridice la nivelul pretențiilor. Astfel, dacă își dorește să iasă afară și să stea mai mult decât de obicei, puteți negocia asupra timpului, ajungeți la un compromis, ceea ce înseamnă că tu trebuie să lași un pic de la tine, însă nu înainte de a-l ruga fie să-și termine temele sau să-și facă ordine în cameră. Mare atenție, de obicei, lucrurile trebuie să se întâmple astfel, prioritatea are rugămintea ta înainte de dorința lui pentru ca nu care cumva târgul să fie compromis :).

Un alt aspect în fața căruia părinții, de asemenea, nu știu cum să reacționeze este furia. Unii preferă să-și ascundă, să-și înăbușe adevăratele sentimente, în timp ce alții poate nu au nicio perdea. Este important să comunicați cu copiii, să nu-i lăsați să vă testeze limitele până în momentul în care veți reacționa mai rău decât este cazul, cum, la fel de important este ca ei să știe că aveți sentimente, frustrări, că sunteți oameni.

Și nu în ultimul rând, în tehnica negocierii cu copilul nu trebuie să vă lăsați șantajați așa cum ar trebui, în același timp, să încercați să-l înțelegeți. În fond, meseria de părinte, necesită multă răbdare, și de multe ori, poate nedemn pentru atitudinea unui adult, să vă coborâți la mintea lui, să încercați să vă amintiți că și voi ați fost copii.

Secretul unei relații de succes părinte-copil este conversația, iar aceasta este dată de ton. Și mai este ceva, nu există copii răi sau buni, totul ține de noi și de cât de mult ne dorim să aducem în societate niște oameni, viitori oameni, cu coloană vertebrală, care știu că pentru a primi ceva trebuie să ofere ceva la schimb și că nimic nu este gratis pe lumea aceasta, până și dragostea o primești dacă o oferi.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *