Studiile în străinătate – iată 4 lucruri pe care să le ai în vedere atunci când copilul tău crește

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Nu este de mirare că tot mai mulți tineri își doresc să studieze astăzi în străinătate. Și dovadă stau ofertele de studii ale universităților străine, dar și târgurile organizate la noi în țară, unde numărul vizitatorilor este foarte mare.

studiiAșadar, ofertele facultăților din România nu mai reprezintă de ceva vreme o tentație pentru niciun elev aflat în ultimii ani de liceu. Cei tineri, visează la organizarea unei vieți fără griji în străinătate, acolo unde ofertele pe piața muncii sunt mult mai tentante. De aceea, este bine să iei în calcul și o astfel de decizie a copilului tău și să încerci să îl susții în hotărârea aleasă.

Și dacă deja ți-a comunicat hotărârea de a pleca peste hotare, este bine să ai în vedere 4 lucruri:

1. Asigură-te că ai în vedere finanțarea studiilor – este posibil ca copilul tău să beneficieze de o bursă în străinătate. Dar atunci când nu se poate îndeplini acest lucru, este indicat să ai în vedere și finanțarea studiilor. Fie vei încerca să faci economii din timp și astfel nimic să nu te ia prin surprindere, fie vei putea alege aceste credite pentru studii, cu dobânzi avantajoase. Acest tip de credite pot fi acordate atât studentului, în cazul în care acesta realizează deja venituri, fie părinților sau tutorilor săi. Sumele pot varia între 20.000 euro (este nevoie de ipotecă mobiliară) și pot ajunge chiar și până la 150.000 euro, fiind nevoie de ipotecă imobiliară. Poți folosi de asemenea, serviciul Western Union, despre care poți citi mai multe aici.

2. Alege împreună cu el facultatea pe care să o urmeze – sfatul unui adult este foarte important pentru oricine. De aceea, ar fi bine să mergi împreună cu copilul tău la târgurile educaționale organizate în acest sens, să vă informați împreună și să alegeți astfel oferta cea mai bună. Este foarte bine să analizați cu atenție potențialul universității străine unde urmează să meargă, dar și bursele pe care aceasta le poate oferi. Purtați o discuție cu copilul vostru și asupra specializării pe care o va urma.

3. Nu fiți contra acestei decizii – este foarte important pentru orice părinte să își încurajeze copilul și niciodată să nu fie împotriva hotărârii de a pleca în străinătate. Îi puteți explica părerea voastră, chiar și atunci când este împotriva studiilor în străinătate și dacă copilul va decide că ar trebui să plece ar fi bine să îl încurajați. Este de mare importanță ca copilul să simtă încurajările părinților săi, chiar și atunci când crește.

4. Faceți o vizită universității – dacă deja copilul tău a fost admis la studii în străinătate ar fi bine, dacă puteți, să mergeți împreună în prima zi de școală. Voi, părinții, veți fi mult mai liniștiți, știind că e bine, că beneficiază de condiții de studiu de înaltă clasă și mai ales că locuiește într-un campus cu condiții foarte bune și nu îi lipsește nimic.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *