Noua generaţie anunţă o lume mult mai dinamică

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

De-a lungul ultimilor ani, societatea s-a confruntat cu transformări majore, generaţiile noi venind cu noi tendinţe şi aspiraţii, cu trăsături clar diferite faţă de generaţia anterioară şi cu amprenta revoluţionării sistemului de valori şi a vieţii, în general.

Noua generatie anunta o lume mult mai dinamica

Generaţia millennials
Generaţia millennials este generaţia tinerilor cu vârste cuprinse între 18 şi 34 de ani şi este catalogată ca fiind generaţia cu cea mai mare înclinaţie spre fericirea individuală, detronând vizibil ideea de căsătorie şi întemeiere a unui cămin.
Plecarea din casa părintească reprezintă pentru generaţia millennials cheia spre fericire, calea prin care se satisface nevoia de deţinere a controlului total şi se dă şansa luării propriilor decizii, independenţei financiare şi a rezolvării problemelor. Pentru generaţia millennials acestea sunt reperele maturităţii.
Este generaţia pentru care reţelele de socializare au o importanţă covârşitoare.

Noua generaţie de preşcolari
Psihologii avertizează că noua generaţie de preşcolari este cu totul diferită chiar şi de generaţia millennials, ca tendinţe şi profil psihologic.
Este o generaţie în care rapiditatea cu care se desfăşoară fiecare etapă de creştere este uimitoare şi nu se mai pliază deloc pe profilul pedagogic existent.
Este generaţia care îşi găseşte rezolvare fiecărei probleme, care învaţă limbi străine de pe aplicaţii, ştiind instinctiv că are nevoie să le ştie.
Este generaţia care nu acceptă ce i se spune, ci are nevoie de argumente permanenete şi motive de a face ceea ce li se impune.
Este generaţia care se joacă pe fugă şi care nu mai are răbdare cu cei din jur. Sunt copiii care nu pot fi puşi în bancă 4 ore, decât dacă li se argumentează permanent motivul acestei instruiri şi dacă li se captează atenţia şi interesul, într-un mod real, fapt din ce în ce mai dificil de realizat de către un sistem educaţional depăşit şi greoi.

Ce spun psihologii
Psihologii au ajuns la concluzia că acestă generaţie nu se încadrează profilului niciunui job actual. Încă nu s-a inventat locul de muncă compatibil cu acestă nouă generaţie.
Aceştia sfătuiesc o instruire a micii şi noii generaţii, evitându-se libertatea totală, dar şi regulile extrem de stricte.
Psihologii cer deschiderea spre nou şi solicită părinţilor o atenţie specială acordată dezvoltării copiilor lor, în ideea de a descoperi pe parcurs modalităţile prin care pot capta interesul copiilor şi le pot asigura oportunităţile necesare pentru a se forma pe structura lor.

Ce spun profesorii
Cadrele didactice recunosc resemnate că această nouă generaţie nu se mai poate instrui asemeni precedentelor. Un preşcolar nu mai acceptă se stea cuminte în bancă pentru că aşa trebuie. El trebuie motivat permanent.
Profesorii ştiu că sistemul de învăţământ are nevoie de schimbări majore, de modificări la nivelul predării şi educării, prin care elevul este inclus direct în procesul său de formare şi instruire. Noua generaţie trebuie să fie parte din instruire, nu să i se impună instruirea.

Semnalul de alarmă!
Psihologii sunt de părere că acestă nouă generaţie de preşcolari, mereu pe fugă, dornici de cunoaştere şi extrem de capabili din punct de vedere al abilităţilor, riscă să devină o generaţie de adulţi haotici, greu de mulţumit, nefericiţi, permanent în căutatea a ceva inedit, dacă nu se va găsi o modalitate prin care tot acest tumult cu care au venit nu este bine canalizat, astfel încât să se poată dezvolta echilibrat şi fluent.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *