De unde vin copiii?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Dacă micuțul tău este la vârsta în care nu mai contenește cu întrebările, mai devreme sau mai târziu ar trebui să te aștepți și la aceasta: Mami, de unde vin copiii?

de unde vin copiii (1).jpg

Picture 1 of 2

Unii dintre ei, în funcție de relația pe care o aveți, vor prefera să nu vă întrebe pe voi, poate vor apela la rude apropiate, alții mai îndrăzneți nu vor fi deloc discreți când vor lansa această întrebare.

Indiferent de situație, important este să nu-l privezi de răspuns, să-l încurajezi să vină tot timpul la tine mai înaintea oricui, iar tu să încerci, pe cât posibil, să-i satisfaci curiozitățile.

În fond, sunt întrebări firești. Poate tu ai aflat răspunsul chiar de la părinții tăi și ar trebui să le urmezi exemplu, iar dacă nu atunci ar trebui să corectezi acest lucru, să nu-l lași să devină un model în educația copilului tău. Astăzi, sexualitatea nu mai este atât de tabu cum era pe vremea părinților noștri, pentru că am ajuns să înțelegem că este normală, face parte din viața noastră. Tot ce trebuie să știi este modul în care o prezinți, astfel încât să nu fie interpretată greșit.

Și, având în vedere vârsta copilului tău, cuvintele trebuie alese cu grijă. O dată pentru că vocabularul său încă nu este suficient de bogat pentru a înțelege termeni precum ovulație, de pildă, iar pe de altă parte pentru că nu ar trebui să-i induci o idee greșită precum greață, rușine, vinovăție.

Felul în care tu vei reacționa la întrebarea „De unde vin copiii?” are consecințe pe termen lung. Dacă, de pildă, la această întrebare: de unde vin copiii? îi vei prezenta varianta cu barza, este foarte posibil să aibă credibilitate în fața micuțului tău, pentru o perioadă, până când va descoperi femeile însărcinate, ori, atunci va avea loc o neconcordanță în creierașul său. Dacă femeia aceea are în burtă un bebeluș, cum îl aduce barza?

Cel mai potrivit este să-i spui adevărul. Scurt și la obiect, cu cuvinte bine alese. O variantă oportună, care-l va ferici este de să-i explici cum că din dragostea mare pe care mami i-o purta lui tati și invers, a rezultat el, rodul iubirii. Că timp de nouă luni căsuța sa a fost pântecele tău. În burtică, într-un loc bine ferit, călduros și confortabil, numit uter, el a crescut, a păpat, s-a jucat și când s-a făcut mai mare a venit pe lume.

I-ai simțit loviturile din burtică și ai știut că este timpul, tocmai de aceea ai mers la spital și doctorii te-au ajutat să-l aduci pe lume. Acesta ar fi un răspuns foarte înțelept pentru situația în care te întreabă pe unde ies din burtică. În discuția pe acest subiect, de preferat este să eviți răspunsul cum că ei trăiesc în burtică, s-ar putea să-ți pună întrebarea dacă și el are în prezent un bebe acolo.

Cel mai bine, înainte de a-i răspunde, verifică ce anume îl interesează mai exact. În funcție de vârstă, cerințele sunt diferite. Astfel, pentru a evita un moment incomod, întreabă-l tu mai întâi de unde crede el că vin copiii. Poți astfel adapta povestea lui integrând în conținutul istorioarei detalii adevărate, potrivite vârstei.

Dacă acest eveniment are loc într-un loc public, amână discuția până ajungeți acasă, între timp îți poți pregăti un discurs. Atenție însă să nu fie prea lung și prea detaliat, este posibil să se plictisească și să evite pe viitor aceste discuții cu tine.

Cum spunea mai devreme, reacția este foarte importantă. Dacă vei da semne de supărare sau surprindere prea mare este posibil ca în felul acesta să-l îndepărtezi, să-l descurajezi să mai apeleze la tine în viitor.

Răbdarea este cheia succesului. Trebuie să înțelegi că toate aceste întrebări fac parte din evoluția lui. Doar așa el poate ajunge să cunoască lumea, doar așa își poate dezvolta inteligența.

Iar dacă ajungi și la întrebarea „Care este diferența dintre fetițe și băieți?”, nu ezita să-i vorbești despre organele sale genitale. Pentru el sunt asemenea degetelor de la picioare, de exemplu, nu știe încă că rolul lor este mai important decât acela de a elimina urina.

Vorbește cu el, nu te arăta rezervată și nu-l îndepărta atunci când își manifestă curiozitatea față de un subiect anume.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com