Cum poți rezolva mai multe sarcini într-o zi de lucru?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Din ce în ce mai multe persoane ajung la concluzia că esențial într-o zi de muncă este să muncească inteligent, nu ore în șir. După multe ore de stat după program, după multe momente în familie ratate și după multe întâlniri refuzate, încercăm să ne dăm seama ce am putea să facem pentru a munci mai inteligent, nu din greu. Asta înseamnă că trebuie să ne sporim eficiența, să ne îndeplinim sarcinile mai repede și să ne stimulăm productivitatea pentru a petrece mai puțin timp la birou și mai mult timp alături de cei dragi, dar fără să compromitem productivitatea și rezultatele frumoase.

Iată câteva strategii care vă pot ajuta să lucrați mai inteligent și să vă bucurați mai mult de viață:

Program de lucru bine pus la punct. Peisajul de lucru modern este predominat de tot felul de distrageri, de la întâlniri interminabile, ședințe prelungite, conversații neproductive cu colegii de muncă și până la social media și multe altele. Dacă veți evita aceste distrageri măcar pentru o perioadă de timp desemnată, vă veți bucura de mai multă productivitate. Puteți expune în văzul tuturor colegilor un calendar al activităților pe care trebuie să le finalizați pentru a preveni planificarea unei întâlniri de care nu aveți timp. Dacă lucrați într-un birou deschis, puteți utiliza căști pentru a le arăta celor din jur că acum lucrați și nu doriți să fiți distrași. Faceți tot ceea ce este necesar pentru a vă rezerva timp pe care să îl folosiți pentru a lucra neîntrerupt.

Pauze regulate. Psihologii nu mai știu ce să facă pentru a înțelege cum anume funcționează creierul nostru, dar încep să obțină informații din ce în ce mai concludente doar analizând mediul de lucru și cum operează ființa umană în cadrul mediului său. Rezultatele studiilor lor arată că oamenii au capacitatea de a se concentra pentru o perioadă limitată de timp, de la 45 până la 90 de minute. Cele mai multe persoane se bucură de o capacitate de concentrare maximă timp de 50 de minute, după care au nevoie de o pauză de 10 minute. Într-adevăr, creierul trebuie să facă trecerea de la starea de hiperconcentrare la starea de pauză pentru a funcționa în parametri buni. În loc să faceți o pauză în mijlocul unei sarcini, provocați-vă și concentrați-vă pentru o perioadă mai lungă de timp, urmată apoi de o pauză. În acea pauză, puteți să vă plimbați, să discutați cu un coleg, să beți un pahar cu apă, să vă faceți un ceai, să verificați social media sau orice altceva care vă deconectează de muncă. Această strategie vă învață două lucruri, și anume să rămâneți concentrat pentru o perioadă de timp și să învățați să beneficiați de pauze productive.

Organizați spațiul de birou. Organizarea merge mână în mână cu productivitatea, așa că dacă tot timpul vă lipsește câte ceva sau trebuie să vă împrumutați de la un coleg sau să mergeți la un magazin să cumpărați, atunci sunt șanse mari ca programul obișnuit de 8 ore să se transforme în program de 10 ore. La finalul fiecărei săptămâni de lucru, faceți un inventar al lucrurilor de care aveți nevoie și încercați să le aveți pe birou luni, la prima oră. Puteți comanda online consumabile pentru copiatoare de la Toner World pentru a reduce timpul pe care ar trebui alfel să îl irosiți prin magazine.

Opriți notificările. Cu siguranță, știți cum este atunci când sunteți foarte concentrat asupra unui proiect și toate ideile se înlănțuie ca prin minune doar că deodată primiți o notificare pe telefon și ieșiți complet din starea de concentrare. Dezactivarea notificărilor reduce la minimum distragerile și vă permite să lucrați mai mult într-un timp mai scurt.

Noi înșine suntem principalul obstacol în calea propriei noastre productivități. Totuși, micile schimbări au un impact profund asupra randamentului nostru într-o zi de lucru. Un program de lucru bine pus la punct, pauzele regulate, dezactivarea notificărilor și minimizarea tuturor distragerilor sunt doar câteva modalități care au puternicul potențial de a ne spori productivitatea.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *