5 moduri prin care îți poți „ispiti” copilul să facă mișcare

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Un stil de viață sănătos reprezintă indicația medicilor specialiști. Și pentru ca acest mod de viață să fie urmat întreaga viață, ar trebui ca părinții să se implice în activitățile copiilor în aer liber și să îi îndemne să facă multă mișcare.

Fiecare s-ar putea gândi la ora de sport – un mod prin care copiii sunt îndemnați să facă o serie întreagă de exerciții fizice. Nu este suficient, mișcarea trebuie făcută mereu pentru a ne menține sănătoși. Fie acasă, fie în parc, părinții trebuie să își însoțească copiii și să îi îndemne să facă multă mișcare. Pentru că mișcarea fizică se traduce prin sănătate.

Iată mai jos 5 moduri prin care îți poți „ispiti” copilul să facă mișcare:

1. Oferă-i una dintre aceste trotinete pentru copii! Mai mult ca sigur copilul va fi încântat de acest produs și își va dori să se plimbe aproape neîncetat prin parc cu ea. Este un mod plăcut de a-l îndemna să facă cât mai multă mișcare. O astfel de trotinetă reprezintă o încântare pentru cei mici, dar și pentru copii mai mari. 

2. Mergeți în parc pe biciclete, pe care le poți regăsi aici. Orice plimbare pe bicicletă alături de părinți este o încântare pentru cei mici. Veți putea face întreceri, vă veți putea plimba în voie ore în șir fără să obosiți, veți descoperi împreună locuri noi, priveliști noi, iar atunci când veți obosi puteți face un scurt picnic și totul va fi pentru încântarea copilului. Iar atunci când sunteți mai mulți cei ce veți merge cu bicicleta, cu siguranță plăcerea va fi și mai mare. 

3. Oferiți-i niște role – aproape că orice copil este dornic să încerce rolele sau patinele. De aceea, achiziția unor astfel de produse face mult bine atunci când este vorba de mișcare în aer liber. Mai mult ca sigur copilul va dori să le încerce și va alege parcul, drept zonă de recreere și distracție. Purtându-le, poți fi sigur că micuțul tău face mișcare și va fi foarte sănătos. De asemenea, este bine să alegi o pereche de role, alături de cască și alte produse care îi oferă protecția mâinilor și picioarelor. 

4. Iarna alegeți patinoarul – este bine ca în zilele de iarnă să alegeți mișcarea în aer liber și să încercați scârțâitul patinelor. Dacă știi să le folosești ar fi cazul să îi arăți și copilului ce frumoasă este mișcarea pe gheață. În plus, este și foarte sănătoasă. Iar dacă nu știi cum să patinezi, îți poți lăsa copilul în mâna unui instructor. 

5. Practicați sporturile de iarnă – fie că vei alege săniușul, placa sau ski-ul este bine să iei în calcul astfel de vacanțe la munte. Copilul va învăța să schieze și se va bucura de orice moment petrecut pe pârtie, alături de părinți. 

Indiferent de varianta pe care o vei alege, ar fi bine să nu uiți niciodată că mișcarea face mult bine și ține bolile la distanță. Atunci când copilul iubește un anumit sport încercați să îl înscrieți, fiind foarte sănătos. Iar vara, nu uitați de înot la mare! 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *