5 lucruri de care copilul tău are nevoie pentru o bună sănătate mentală și fizică

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Este destul de ușor pentru părinți să identifice nevoile fizice ale copilului lor. Cei mai mulți dintre noi ne gândim la hrană nutritivă, la haine călduroase sau poate la o oră rezonabilă de culcare. Cu toate acestea, nevoile mentale și emoționale ale unui copil nu pot fi la fel de evidente. O stare de sănătate mentală bună permite copiilor să gândească clar, să se dezvolte social și să învețe noi abilități. În plus, un copil va avea întotdeauna nevoie de cuvinte încurajatoare din partea adulților și de prieteni buni pentru a-și dezvolta încrederea în sine și o perspectivă emoțională sănătoasă asupra vieții.

În rândurile care urmează, vă vom oferi câteva modalități prin care puteți să îi asigurați copilului o bună sănătate mentală și fizică:

  1. Încurajați copiii să se joace. Deși joaca pare a îndeplini doar rol distractiv, timpul de joacă este la fel de important pentru dezvoltarea copiilor cum este și hrana și dragostea părinților. Joaca îi ajută pe copii să fie creativi, să învețe abilități de rezolvare a problemelor și să învețe autocontrolul. Joaca în aer liber, care implică mers, alergat, cățărat, tipat, nu doar că este distractivă, dar totodată îi ajută pe copii să fie sănătoși fizic și psihic. Dacă pe timp de vară, înotul și drumețiile sunt opțiuni foarte bune, atunci pe timp de iarnă vă puteți echipa copiii cu clăpari sau săniuțe și să vă bucurați împreună de distracție pe pârtie.
  2. Copiii au nevoie de parteneri de joacă. Uneori este important ca cei mici să petreacă timp cu alți copii sau cu adulți. Jucându-se sau doar petrecând timp cu alte persoane, copiii își descoperă punctele forte și punctele slabe, dezvoltă un sentiment de apartenență și învață cum să se înțeleagă cu ceilalți. Luați în considerare implicarea copiilor în tot felul de activități în aer liber. Poate fi vorba de drumeții, de camping în familie  și de tot felul de plimbări. Foarte utilă pentru astfel de activități se va dovedi o bicicletă copii, de o calitate cât mai bună. Luați în considerare și găsirea unui program pentru copii desfășurat de centrele comunitare locale, de grădinițe sau școli.
  3. Părinții pot fi jucători foarte buni. Oricând au puțin timp liber, părinții sunt invitați să se alăture distracției alături de copii. Jocurile în echipă, dansul sau coloratul alături de copii sunt activități care oferă o oportunitate excelentă de a împărtăși idei și de a petrece timpul împreună într-un cadru relaxat.
  4. Victoria nu este obligatorie. Copiii trebuie să știe că victoria nu este importantă, ci cu adevărat important este ca ei să participe la joacă și să se bucure de ceea ce fac în fiecare clipă. În societatea noastră orientată spre obiective, adesea recunoaștem doar succesul și victoriile. Acestă atitudine poate fi descurajantă și frustrantă pentru copiii care de abia învață și care experimentează noi activități.
  5. Utilizarea televizorului trebuie monitorizată. Pe cât posibil, încercați să nu utilizați televizorul ca „baby-sitter” în mod regulat. Fiți selectivi în alegerea emisiunilor de televiziune pentru copii. Unele spectacole pot fi educative și distractive, în timp ce altele incită la violență.

În cele din urmă, copiii au nevoie de oportunitatea de a explora și de a dezvolta noi abilități. În același timp, ei au nevoie să învețe că anumite comportamente sunt inacceptabile și că sunt responsabili pentru consecințele acțiunilor lor.  Ca atare, în calitate de părinți, trebuie să le oferiți îndrumare și disciplină corectă și consecventă.  Fiți fermi, dar blânzi și realiști în ceea ce privește așteptările. Dezvoltarea copiilor depinde de dragostea și de încurajările pe care le primesc.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *