3 aspecte de care să ții cont atunci când cumperi o nouă carte

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Pasiunea oamenilor pentru lectură este veche de când lumea, iar acest lucru nu ar trebui să surprindă pe nimeni, având în vedere avantajele pe care obiceiul de a citi le aduce adepților săi. Cititul rămâne în continuare una dintre cele mai la îndemână metode prin care poți evada din cotidian și te poți conecta cu personaje și universuri imaginare, dar cuceritoare prin dialogurile, monologurile și acțiunile lor. Totuși, literatura nu se rezumă doar la ficțiune, ci poate avea ca subiect și elemente din viața de zi cu zi sau poate chiar lucruri ce țin de personalitatea și caracteristicile oamenilor. Cu ajutorul cărților, poți să lucrezi la dezvoltarea abilităților tale, dar și la înțelegerea mai bună a modului în care gândești și te comporți. Dacă ești o cititoare pasionată, cu certitudine achiziționezi cărți destul de des. Iată de ce ar trebui să ții cont înainte să cumperi următoarea carte pe care o vei dori.

Calitatea printului trebuie să fie ridicată

Trăim într-o perioadă în care foarte mulți oameni aleg să citească în medii și circumstanțe speciale. Poți vedea persoane citind la metrou, în tramvai, în autobuz, în parcuri sau chiar în timp ce merg. De altfel, cititul în timpul mersului este considerat de mulți experți ca fiind o formă de terapie și o modalitate senzațională de relaxare profundă. Desigur, dacă ai de gând să apelezi la această soluție, trebuie să te asiguri că o faci în condiții de maximă siguranță și fără a te pune în pericol pe tine sau pe alții. Cititul în altă parte decât în locuință presupune să deplasezi cu tine cartea pe care o lecturezi, iar acest lucru poate expune obiectul multor pericole externe, precum intrarea în contact cu alte obiecte din rucsac. De asemenea, modul în care manevrezi cartea în aceste circumstanțe poate fi nu tocmai blând, iar un print de proastă calitate va fi afectat imediat. Riști ca paginile să se rupă sau să se degradeze prin îndoire. Astfel, dacă vrei să cumperi o carte nouă, este de preferat să te orientezi către una printată în condiții de maximă calitate, rezistentă și ușor de manevrat. În acest sens, poți opta pentru cărți de la editura Trei.

Ce se întâmplă după ce termini de citit cartea?

La fel ca orice alt obiect, o carte poate să ocupe spațiu. Dacă nu ai de gând să o recitești sau să o oferi altcuiva din familie pentru a o lectura, cartea poate deveni o problemă, întrucât își va pierde utilitatea odată citită și nu va face altceva decât să îți aglomereze locuința. Astfel, poți lua în calcul mai multe variante înainte de a cumpăra cartea. Este genul de carte pe care o poți oferi unei rude sau unui prieten pentru a o citi? Este o carte pe care ai putea-o dona? Există șanse să vrei să o recitești, în viitor? Dacă măcar la una dintre aceste întrebări răspunsul este pozitiv, atunci nu ai de ce să eziți. Desigur, poți să cumperi lucrarea și fără să te intereseze acest aspect, dacă ai o bibliotecă încăpătoare și te pasionează să ai propria colecție de cărți.

Ai cu cine să discuți despre subiectul cărții?

Lectura în sine este o activitate extrem de relaxantă și de utilă, pentru că te poate dezvolta atât din punct de vedere emoțional, cât și intelectual. Imaginația are și ea foarte mult de câștigat, la fel și starea ta de spirit. Totuși, un alt factor contează foarte mult atunci când vine vorba despre cărți, la fel ca în cazul filmelor: dezbaterea. Este foarte plăcut să poți discuta cu cineva despre cartea pe care ai citit-o și să dezbați cu privire la subiectul ei. Dacă vrei să îți cumperi o carte nouă, poți lua în calcul și acest aspect. Dacă ai o persoană apropiată pasionată de lectură, poți să îi ceri o recomandare, în așa fel încât să te asiguri că ai cu cine să discuți despre subiectul cărții odată ce ai devorat-o.

Activitate foarte antrenantă pentru creier și spirit, cititul rămâne una dintre marile pasiuni ale oamenilor. Dacă alegi să cumperi o carte, ține cont de calitatea printului, de ce se va întâmpla cu cartea odată ce ai terminat-o, dar și de posibilitatea de a-i dezbate subiectul cu cineva apropiat.

Sursa foto: https://pixabay.com/photos/phone-mobile-telephone-smartphone-1052023/

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *