E definitiv! Din septembrie intră în vigoare legea care afectează toate mămicile!

Începând cu luna septembrie 2017 intră în vigoare legea care afectează toate mămicile, dar mai ales pe cele cu copii cu vârsta de până la doi anișori.

mamaIndemnizația de creștere a copilului urmează a fi plafonată începând cu ziua de vineri, 01 septembrie 2017, așa după cum a decis Executivul, la suma de 8.500 lei.

Ca atare, persoanele care au beneficiat de o indemnizație de creștere a copilului mai mare de 8.500 lei, vor putea beneficia începând cu luna septembrie 2017 doar de această sumă. 

Indemnizația de creștere a copilului a fost modificată și completată, conform Ordonanței de Urgență 55/2017, iar potrivit acesteia:

„Indemnizația lunară prevăzută la alin.(1) (adică indemnizația de creștere – n.red.) se stabilește în cuantum de 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nașterii copilului, și nu poate fi mai mică de 85 % din cuantumul salariului minim brut pe țară garantat în plată și nici mai mare de 8500 lei”.

Ca atare, chiar dacă venitul lunar obținut înainte de nașterea copilului era mai mare, drepturile mămicilor cu privire la acordarea indemnizației de creștere a copilului au fost plafonate. Acest act normativ a fost deja publicat în Monitorul Oficial al României.


Lasă un Comentariu...

*